Kotivinkki

Luumulusikkaleivät – joulun maut klassikkoherkussa

42 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 min
Luumulusikkaleivät ovat ihana talvinen herkku. Taikinaan lisätään piparkakkumaustetta ja valmiiden pikkuleipien väliin luumumarmeladia.
KA
3.5
0
Julkaistu: 27.10.2014


Reseptin ainekset (35–40 kpl)

Jouluiset lusikkaleivät

  • 250 gvoita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • noin ½ prkluumumarmeladia (á 300 g)

Pinnalle

  • erikoishienoa sokeria (Siro)
Tulosta

Luumulusikkaleivät valmistuvat näin:

  1. Sulata rasva kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Sekoita pohjaa myöten, kunnes rasva ruskistuu hennosti ja siihen tulee pähkinäinen aromi. Nosta kattila tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen.
  2. Lisää sokeri ja sekoittele seos jäähtyneeksi. Riittää, että sokeri sekoittuu voihin, se ei sula, ja seos ei vaahtoudu.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Muotoile taikinasta käsin painelemalla mahdollisimman syväpesäisellä lusikalla pieniä pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna lusikkaleipien jäähtyä.
  5. Laita nokare luumumarmeladia kahden lusikkaleivän väliin. Pyöritä täytetyt luumulusikkaleivät lopuksi erikoishienossa sokerissa. Luumulusikkaleivät säilyvät muutaman päivän kuivassa paikassa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!

Kommentoi »