


Luumulusikkaleivät – joulun maut klassikkoherkussa
42 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 min
Luumulusikkaleivät ovat ihana talvinen herkku. Taikinaan lisätään piparkakkumaustetta ja valmiiden pikkuleipien väliin luumumarmeladia.
Reseptin ainekset
35–40 kpl
Jouluiset lusikkaleivät
250 g
voita
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
2 tl
leivinjauhetta
5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
noin ½ prk
luumumarmeladia (á 300 g)
Pinnalle
erikoishienoa sokeria (Siro)
Luumulusikkaleivät valmistuvat näin:
- Sulata rasva kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Sekoita pohjaa myöten, kunnes rasva ruskistuu hennosti ja siihen tulee pähkinäinen aromi. Nosta kattila tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen.
- Lisää sokeri ja sekoittele seos jäähtyneeksi. Riittää, että sokeri sekoittuu voihin, se ei sula, ja seos ei vaahtoudu.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta käsin painelemalla mahdollisimman syväpesäisellä lusikalla pieniä pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna lusikkaleipien jäähtyä.
- Laita nokare luumumarmeladia kahden lusikkaleivän väliin. Pyöritä täytetyt luumulusikkaleivät lopuksi erikoishienossa sokerissa. Luumulusikkaleivät säilyvät muutaman päivän kuivassa paikassa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
