


Pehmeä ja täyteläinen luumujuustokakku – luumuhillo ja raikas rahka saavat kaverikseen tumman suklaan
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Luumujuustokakku yhdistää legendaarisen joulujälkiruoan eli luumukreemin suklaan kanssa suussa sulavaksi kakuksi. Herkun voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin. Luumujuustokakku on ihana päätös jouluaterialle!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
150 g
kaurakeksejä (esim. Kantolan)
50 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
4
liivatelehteä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 prk (300 g)
luumumarmeladia
100 g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
2 rkl
appelsiininmehua
Viimeistely
2–3
luumua
2–3
viikunaa
200 g
suklaatryffeleitä
Luumujuustokakku − ohje:
- Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita voisula keksimuruihin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi.
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää suklaasula ja kermavaahto tuorejuustoseokseen kevyesti nostellen.
- Kuumenna mehu mikrossa. Purista liivatelehdistä enin vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta. Anna luumujuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkuvadille. Koristele luumujuustokakku tuoreilla luumuilla, viikunoilla ja suklaatryffeleillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat