Luumu-juustokakku

Reseptin ainekset (8-10 palaa)
Luumujuustokakun pohja
- 175 gkaurakeksejä
- 1 tlkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 75 gleivontamargariinia tai voita
Luumujuustokakun täyte
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 250 gmaitorahkaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 prkluumumarmeladia (300 g)
- 2 dlvispautuvaa kermaa
- 2 rklvahvaa kahvia tai sitruunamehua
- 5liivatelehteä
Luumujuustokakun koristeluun
- tuoreita luumuja
- kanelitankoja
- kaneli-sokeriseosta
1. Valmista pohja. Laita keksit ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi leikkuuterällä. Sulata rasva, lisää kulhoon ja aja tasaiseksi.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
3. Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi keskenään.
4. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen kevyesti nostellen.
5. Kuumenna kahvi tai sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Tasoita täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla luumuilla ja kanelitangoilla. Sirottele pinnalle kaneli-sokeriseosta.