Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täällä tuoksuu joulu

Gluteeniton piparitaikina – rapeat gluteenittomat piparit onnistuvat helposti tattarijauhoista

8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h 0 min

Gluteeniton piparitaikina tehdään maukkaasta tattarijauhosta. Tee piparitaikina edellisenä iltana, niin se ehtii jähmettyä jääkaapissa ennen leipomista.

15.10.2024
Reseptin ainekset
700 g taikina
Gluteeniton piparitaikina
125 g
voita/margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
5 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
maustepippuria
2
munaa
5 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa

Gluteeniton piparitaikina – ohje:

  1. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe ja sooda. Yhdistä jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen munat ja kuivat ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kauli taikina kevyesti tattarijauhoilla jauhotetulla leivonta-alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja.
  4. Paista gluteenittomia pipareita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt