


Täällä tuoksuu joulu
Gluteeniton piparitaikina – rapeat gluteenittomat piparit onnistuvat helposti tattarijauhoista
8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h 0 min
Gluteeniton piparitaikina tehdään maukkaasta tattarijauhosta. Tee piparitaikina edellisenä iltana, niin se ehtii jähmettyä jääkaapissa ennen leipomista.
Reseptin ainekset
700 g taikina
Gluteeniton piparitaikina
125 g
voita/margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
5 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
maustepippuria
2
munaa
5 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
Gluteeniton piparitaikina – ohje:
- Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe ja sooda. Yhdistä jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen munat ja kuivat ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kauli taikina kevyesti tattarijauhoilla jauhotetulla leivonta-alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja.
- Paista gluteenittomia pipareita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat