Maku

Gluteeniton kinkkupiirakka rahkapohjalla

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Valmista pellillinen gluteenitonta kinkkupiirakkaa helposti isommallekin joukolle syöjiä. Gluteeniton pohja on mehevä rahkan ja voin ansiosta.
GL
3.9
8
Julkaistu: 2.4.2017


Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 4 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 250 gvoita

Täyte

  • 360 gpalvikinkkua
  • 2 kplmunaa
  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 250 gjuustoraastetta (esim. Emmental)
Tulosta

Gluteeniton kinkkupiirakka valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi ja rahka jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Puristele taikina kiinteäksi palloksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi. Nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja painele taikina koko vuoan kokoiseksi, reunoja möyten.
  3. Valmista täyte vatkaamalla munat kerman kanssa rikki. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  4. Kaada neste pohjan päälle, ripottele päälle pilkottu kinkku ja juustoraaste.
  5. Paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Tarjoile piirakka joko lämpöisenä tai kylmänä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!

8 kommenttia