3,8(108)
Gluteeniton kinkkupiirakka rahkapohjalla
Gluteeniton
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Valmista pellillinen gluteenitonta kinkkupiirakkaa helposti isommallekin joukolle syöjiä. Gluteeniton pohja on mehevä rahkan ja voin ansiosta.
2.4.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
4 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
250 gmaitorahkaa
250 gvoita
Täyte
360 gpalvikinkkua
2munaa
3,3 dlkuohukermaa
1 tlmustapippuria
1 tlsuolaa
250 gjuustoraastetta (esim. Emmental)

Gluteeniton kinkkupiirakka rahkapohjalla – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  2. Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi ja rahka jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Puristele taikina kiinteäksi palloksi ja kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoiseksi. Nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja painele taikina koko vuoan kokoiseksi, reunoja myöten.
  3. Valmista täyte vatkaamalla munat kerman kanssa rikki. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  4. Kaada neste pohjan päälle, ripottele päälle pilkottu kinkku ja juustoraaste.
  5. Paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Tarjoile piirakka joko lämpöisenä tai kylmänä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!

8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.