4,3(3)
Churrot ja nutelladippi
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Churrot eli espanjalaiset munkkitangot vievät kielen mennessään. Helppoa herkkua syödään niin aamiaiseksi kuin välipalana. Nauti churrot nutelladipin kanssa!
20.4.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
20 kpl
2 1/2 dlvettä
100 gvoita
1/4 tlsuolaa
2 tlraastettua appelsiinin kuorta (luomu)
2 1/2 dlvehnäjauhoja
3kananmunaa
Paistamiseen
1 lrypsiöljyä
Koristeluun
kanelisokeria
Nutelladippi
1 dlNutellaa
1 dlmaustamatonta jogurttia (10 %)
1 dlkevytkermaa

1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta. Lisää appelsiininkuoriraaste ja vehnäjauhot. Vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä.

2. Vatkaa munat kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Kaada munavaahto nauhana koko ajan vatkaten lämpimän taikinan joukkoon. Siirrä taikina pursotinpussiin tai muovipussiin.

3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa noin 175-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit testata sopivan kuumuuden tiputtamalla öljyyn pienen palan taikinaa. Jos se nousee heti voimakkaasti kuplien pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Leikkaa pursotin- tai muovipussiin reikä ja pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja. Paista churrot 3-4 kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele hieman jäähtyneenä kanelisokerissa.

4. Tee lopuksi Nutelladippi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Tarjoile churrot dipin kanssa. 

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo