Kotivinkki

Simaohje, ole hyvä!

160 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.91
0

Tällä ohjeella syntyy vanha kunnon sima. Simaa tulee juuri sen verran, että siihen ei ehdi kyllästyä. Ohje on helppo myös tuplata, jos simasuita on enemmän.
Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Hanna Marttinen

Ainekset (2 ½ litraa )

  • 2 ½ lvettä
  • 1sitruuna
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 dltavallista kidesokeria
  • 2-3 gpienen pieni nokare tuorehiivaa

Tee näin

160 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN160 h

Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä.

Kuori sitruunan keltainen kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

Kiehauta noin puolet vedestä. Lisää sitruunan kuoret, sokerit ja sitruunanmehu. Sekoita kunnes, sokeri sulaa ja lisää loppu vesi.

Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon pienen pieni nokare hiivaa.

Anna siman käydä huoneen lämmössä 2–3 päivää.

Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää kuhunkin pulloon n. ½ tl sokeria ja 2–3 rusinaa. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista viikon kuluessa.

MITÄ PIDIT?
3.91