


Sima – ohje, jolla onnistut!
160 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 160 h 0 min
Tällä ohjeella syntyy vanha kunnon sima. Simaa tulee juuri sen verran, että siihen ei ehdi kyllästyä. Ohje on helppo myös tuplata, jos simasuita on enemmän.
Reseptin ainekset
2 ½ litraa
Siman ohje
2½ l
vettä
1
sitruuna
2 dl
fariinisokeria
2 dl
tavallista kidesokeria
2–3 g
tuorehiivaa (pienen pieni nokare)
- Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä.
- Kuori sitruunan keltainen kuori ohuelti kuorimaveitsellä.
- Kiehauta noin puolet vedestä. Lisää sitruunan kuoret, sokerit ja sitruunanmehu. Sekoita kunnes, sokeri sulaa ja lisää loppu vesi.
- Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon pienen pieni nokare hiivaa.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä 2–3 päivää.
- Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää kuhunkin pulloon n. ½ tl sokeria ja 2–3 rusinaa. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista viikon kuluessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat