Pikasima pelastaa vapun – katso helppo ohje!
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Unohtuiko siman teko? Ei hätää, pikasima valmistuu parissa tunnissa, kun tavallinen vappusima vaatii viikon tekeytymisaikaa. Raikas pikasima maistuu muulloinkin kuin vappuna!
GL
LA
MA
MU
3.5
Teksti
Julkaistu: 23.4.2012

Pikasima pelastaa vapun – katso helppo ohje!
Reseptin ainekset (2 litraa )
- 3sitruunaa
- 1 lvettä
- 2 rklhunajaa
- 2 dlfariinisokeria
- 1 lkivennäisvettä
Pikasima valmistuu näin:
- Pese sitruunat kuumalla vedellä huolellisesti harjaten.
- Kuori sitruunojen keltainen kerros ohuelti kuorimaveitsellä.
- Laita kuoret, vesi, hunaja ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa.
- Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Siivilöi juoma juuri ennen tarjoilua ja sekoita kivennäisveden kanssa.
- Tarjoa pikasima heti.

Hunajasima
Maku
Raikas limettisima
Maku

Munkkien paisto ja parhaat munkkireseptit – katso ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Maku

Sitruunamunkit – nämä vappupöydän sokeriset herkut viedään käsistä!
Maku

Gluteenittomat munkit – nämä kuohkeat herkut maistuvat kaikille!
Maku

Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Maku

Rosetit – tippaleipää helpompi vappuherkku!
Maku