Maku

Sima

168 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
168 h
Itse tehty sima tekee vapusta juhlan! Perinteiseen simaan käytetään karamellimaista fariinisokeria tuomaan makua ja väriä sekä sitruunoita kuorineen päivineen antamaan pirteää raikkautta. Valmista kullankeltaista ja kuplivaa simaa itse, tällä ohjeella onnistut!
GL
KA
LA
MA
MU
3.7
17
Julkaistu: 28.4.2011


Ainekset (20 annosta)

  • 2sitruunaa (luomu)
  • 4 lvettä
  • 3 ½ dl (250 g)fariinisokeria
  • 3 dl (250 g)sokeria
  • 1/10 palaa (5 g)tuorehiivaa (tai 3/4 tl )

Pulloihin

  • 1 tl / 1 pullorusinoita
  • 1 tl / 1 pullosokeria
Tulosta

Sima valmistuu näin:

  1. Pese sitruunat kunnolla harjalla ja lämpimällä vedellä. Käytä mielellään luomusitruunoita.
  2. Kuori sitruunat halutessasi (voit käyttää sitruunat myös kuorineen). Viipaloi sitruunat. Kiehauta kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä.
  3. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon loppu vesi kylmänä.
  4. Ota kuppiin pieni vesitilkka ja liuota herneenkokoinen hiivanokare (tai kuivahiiva) siihen.
  5. Lisää hiivaseos haalean nesteen joukkoon.
  6. Anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia. Siivilöi sima.
  7. Pane hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita.
  8. Pullota sima, korkita ja säilytä viileässä. Älä väännä korkkeja liian tiukalle.
  9. Sima on juomavalmista noin viikon kuluttua.
17 kommenttia