Maku

Sima

168 h 30 min
3.7
15

Sima

GL
KA
LA
MA
MU
15
3.7
Itse tehdyssä simassa on vappujuhlan tuntua ja juuri oikeanlainen maku. Perinteiseen simaan käytetään karamellimaista fariinisokeria tuomaan makua ja väriä sekä sitruunoita kuorineen päivineen tuomaan pirteää raikkautta. Valmista kullankeltaista ja kuplivaa simaa itse, tällä ohjeella onnistut!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 2 kplsitruunaa (luomu)
  • 40 dlvettä
  • 250 gfariinisokeria
  • 250 gsokeria
  • 5 ghiivaa

Pulloihin

  • 1 tlrusinoita (1 tl / 1 pullo)
  • 1 tlsokeria (1 tl / 1 pullo)

Tee näin

168 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN168 h

Valmista sima näin:

Pese sitruunat kunnolla harjalla ja lämpimällä vedellä. Käytä mielellään luomusitruunoita.

Kuori sitruunat halutessasi (voit käyttää sitruunat myös kuorineen). Viipaloi sitruunat. Kiehauta kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä.

Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon loppu vesi kylmänä.

Ota kuppiin pieni vesitilkka ja liuota hiiva siihen.

Lisää hiivaseos haalean nesteen joukkoon.

Anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia. Siivilöi sima.

Pane hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita.

Pullota sima, korkita ja säilytä viileässä. Älä väännä korkkeja liian tiukalle.

Sima on juomavalmista noin viikon kuluttua.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä