Unelmien Talo&Koti

Brasilialainen porkkanakakku – suosikin suklainen versio!

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Brasilialainen porkkanakakku saa ylleen ihanan suklaakuorrutteen. Halutessasi voit lisätä taikinaan jouluisia mausteita, kuten kanelia tai inkivääriä. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
KA
4.3
0
Julkaistu: 23.11.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 ½ dlauringonkukkaöljyä
  • 250 gporkkanaraastetta
  • 2munaa

Kuorrute

  • 2 ½ dlmaitoa
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • ¾ dl sokeria
Tulosta

Brasilialainen porkkanakakku – ohje:

  1. Vuoraa noin 20–22 cm vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
  3. Mittaa öljy, porkkanaraaste ja ­kananmunat blenderiin ja aja ­tasaiseksi.
  4. Yhdistä seokset kääntelemällä. Älä sekoita liikaa.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  6. Nosta kakku uunista. Anna olla ­hetken vuoassa ja jäähtyä ritilällä.
  7. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on sulanut ja seos on hieman paksuuntunut.
  8. Nosta kakku tarjolle ja kaada kuorrute kakun päälle tasaisesti, niin että se valuu reunoilta.

Vinkki!

Lisää taikinaan halutessasi talvisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa tai inkivääriä.

Kommentoi »