


Brasilialainen porkkanakakku – suosikin suklainen versio!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Brasilialainen porkkanakakku saa ylleen ihanan suklaakuorrutteen. Halutessasi voit lisätä taikinaan jouluisia mausteita, kuten kanelia tai inkivääriä. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4 ½ dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 ½ dl
auringonkukkaöljyä
250 g
porkkanaraastetta
2
munaa
Kuorrute
2 ½ dl
maitoa
½ dl
kaakaojauhetta
¾ dl
sokeria
Brasilialainen porkkanakakku – ohje:
- Vuoraa noin 20–22 cm vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
- Mittaa öljy, porkkanaraaste ja kananmunat blenderiin ja aja tasaiseksi.
- Yhdistä seokset kääntelemällä. Älä sekoita liikaa.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
- Nosta kakku uunista. Anna olla hetken vuoassa ja jäähtyä ritilällä.
- Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on sulanut ja seos on hieman paksuuntunut.
- Nosta kakku tarjolle ja kaada kuorrute kakun päälle tasaisesti, niin että se valuu reunoilta.
Vinkit!
- Lisää taikinaan halutessasi talvisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa tai inkivääriä.
- Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa suosittu mehevän porkkanakakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat