


Blinikääretorttu – jopas on rulla! Lohitahnalla täytettyä ihanuus maistuu juhlissa ja iltapalalla
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Savulohitahnalla täytetty blinin makuinen kääretorttu toimii arjessa iltapalana ja juhlassa suolaisena herkkuna! Koristele blinikääretorttu vasta juuri ennen tarjoilua, jotta versot eivät nuupahda.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Taikina
4 dl
maitoa
25 g
hiivaa
3 dl
tattarijauhoja
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
50 g
voita
2
munaa
1 dl
vichyä
Täyte
1
punasipuli
1 rku
tilliä
1 pkt (200 g)
savukirjolohta
1 pkt (200 g)
tuorejuustoa
1 prk (120 g)
smetanaa
Lisäksi
½
kurkku
1 ps (50 g)
versoja
Blinikääretorttu – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Yhdistä jauhot, suola ja sokeri. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä maitoon. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Sulata voi. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita taikinaan keltuaiset, vichy ja puolet voista. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan nostellen.
- Aseta leivinpaperi uunipannulle. Voitele paperi voilla (3 rkl) ja kaada taikina päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Sivele loppu voi kuuman blinipohjan pinnalle. Peitä leivinpaperilla ja keittiöliinalla. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Poista kalasta nahka ja mahdolliset ruodot. Murenna kala haarukalla tahnamaiseksi. Sekoita sipuli ja tilli kalan joukkoon. Lisää puolet tuorejuustosta ja smetana, sekoita tasaiseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen pohjan pinnalle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loppu tuorejuusto kääretortun pinnalle. Koristele kurkkusiivuilla ja versoilla.
Vinkki!
Mikäli pohja meinaa murentua kääriessä, rullaa se kelmun avulla tiukaksi paketiksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen koristelua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat