
Nyt niitä saa! Veriappelsiinia voi käyttää myös ruoanlaittoon – kokeile pastaa, mausteista uunilohta tai helppoa risottoa
Kevään ihanin sitrus sopii myös ruoanlaittoon. Veriappelsiinin kirpeä maku sopii täydellisesti sinne minne sitruunakin. Koska veriappelsiini on hieman miedompi, sitä voi käyttää ronskein ottein.
1. Raikas ja kermainen pasta

Veriappelsiinipasta saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta kun ajattelet sitä sitruunapastan versiona, vesi herahtaa jo kielelle. Veriappelsiinin palaset paistetaan voissa rosmariinin oksan kanssa. Kun ne sen jälkeen yhdistetään valkoviinin, mascarponen ja juustoraasteen kanssa, upea pastakastike on valmis! Pasta on samalla kertaa raikas ja kermainen.
2. Kalan kaverina

Sitrukset ja kala ovat tietenkin klassikkoyhdistelmä. Mausteinen veriappelsiinilohi on saanut inspiraationsa Marokosta. Lohi maustetaan veriappelsiinien lisäksi harissalla, inkiväärillä ja muilla ihanan lämpöisillä mausteilla. Tarjoa kala riisin tai kuskusin kanssa.
3. Hittirisotto

Veriappelsiinirisotto on niin hyvää, että se päässyt myös monien ravintoloiden ruokalistalle. Ei ihme, sillä veriappelsiini imartelee mukavasti risoton kermaisuutta. Risoton maustamiseen käytetään myös sitruksen kuorta, joka tekee mausta erityisen ihanan. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena kalalle tai kanalle.