


Veriappelsiinirisotto – talven huikein himoherkku, jota tekee mieli yhä uudelleen!
40 min
Veriappelsiinirisotto huipentaa talven sitrussesongin. Kirpeänmakea veriappelsiini tekee risotosta raikkaan ja täyteläisen. Tarjoa veriappelsiinirisotto sellaisenaan tai paistetun kalan tai broilerin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Veriappelsiinirisotto
3
veriappelsiinia
2
salottisipulia
6−7
vettä
2 rkl
kasvisfondia
½ dl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa (raaastettuna)
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
tuoretta timjamia
Veriappelsiinirisotto valmistetaan näin:
- Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuori. Leikkaa appelsiinista kuoren valkoinen osa pois ja leikkaa hedelmänliha kalvottomiksi lohkoiksi. Puserra kahden appelsiinin mehu, yhteensä noin 2 dl.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää fondi.
- Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele noin minuutti.
- Lisää viini ja anna sen imeytyä. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää nestettä aina, kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Lisää veriappelsiinimehu ja kuoriraaste kypsennyksen puolivälissä.
- Sekoita parmesaaniraaste ja voi risottoon. Jos risotto on liian kuivaa, lisää vähän nestettä.
- Viimeistele veriappelsiinirisotto veriappelsiiniviipaleilla, parmesaanilla ja timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat