Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Veriappelsiinirisotto – talven huikein himoherkku, jota tekee mieli yhä uudelleen!

40 min

Veriappelsiinirisotto huipentaa talven sitrussesongin. Kirpeänmakea veriappelsiini tekee risotosta raikkaan ja täyteläisen. Tarjoa veriappelsiinirisotto sellaisenaan tai paistetun kalan tai broilerin kanssa.

28.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Veriappelsiinirisotto
3
veriappelsiinia
2
salottisipulia
6−7
vettä
2 rkl
kasvisfondia
½ dl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
parmesaanijuustoa (raaastettuna)
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
tuoretta timjamia

Veriappelsiinirisotto valmistetaan näin:

  1. Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuori. Leikkaa appelsiinista kuoren valkoinen osa pois ja leikkaa hedelmänliha kalvottomiksi lohkoiksi. Puserra kahden appelsiinin mehu, yhteensä noin 2 dl.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää fondi.
  3. Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele noin minuutti.
  4. Lisää viini ja anna sen imeytyä. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää nestettä aina, kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Lisää veriappelsiinimehu ja kuoriraaste kypsennyksen puolivälissä.
  5. Sekoita parmesaaniraaste ja voi risottoon. Jos risotto on liian kuivaa, lisää vähän nestettä.
  6. Viimeistele veriappelsiinirisotto veri­appelsiiniviipaleilla, parmesaanilla ja timjamilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt