Kotivinkki

Veriappelsiinipasta – mascarpone, valkoviini ja sitrukset kohtaavat talven herkullisimmassa annoksessa!

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Veriappelsiini on alkuvuoden odotettu superherkku. Sen makean hapan maku piristää myös helpossa mutta sitäkin herkullisemmassa pastassa. Nappaa veriappelsiinipastan resepti!
MU
5
0
Julkaistu 23.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 5veriappelsiinia
  • 2salottisipulia
  • 50 gvoita
  • 1rosmariininoksa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 100 gmascarponejuustoa
  • 2 dlparmesaania raasteena
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 400 gspagettia
  • suolaa keitinveteen
  • (valkosipuli-chiliöljyä)
Tulosta

Veriappelsiinipasta – ohje:

  1. Kuori neljä veriappelsiinia nahattomiksi terävällä veitsellä ja irrota sitten hedelmäliha lohkoiksi. Purista yhdestä appelsiinista mehu talteen.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
  3. Hienonna salottisipulit. Paista appelsiinilohkoja ja sipulia voissa pannulla rosmariininoksan kanssa pari minuuttia. Lisää suola, valkoviini ja appelsiininmehu, ja anna seoksen kiehahtaa. Poista rosmariininoksa.
  4. Valuta kypsä pasta huolellisesti, laita takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon mascarpone. Kaada kastike pannulta kattilaan, lisää parmesaaniraaste ja mustapippuri ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Viimeistele veriappelsiinipasta halutessasi lorauksella valkosipuli-chiliöljyä.

Vinkki!

Sävellä aineksia pastaan sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Mascarponen tilalle käy ranskankerma, ja parmesaanin paikalle voi raastaa mitä tahansa kovaa, voimakasaromista juustoa.

Kaipaatko lisää ideoita veriappelsiinista? Kurkkaa myös veriappelsiini-lohibowlin ja veriappelsiinicapresen reseptit!

Kommentoi »