Veriappelsiinipasta – mascarpone, valkoviini ja sitrukset kohtaavat talven herkullisimmassa annoksessa!
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Veriappelsiini on alkuvuoden odotettu superherkku. Sen makean hapan maku piristää myös helpossa mutta sitäkin herkullisemmassa pastassa. Nappaa veriappelsiinipastan resepti!
MU
5
Kuvat
Julkaistu 23.1.2023

Veriappelsiinipasta – mascarpone, valkoviini ja sitrukset kohtaavat talven herkullisimmassa annoksessa!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 5veriappelsiinia
- 2salottisipulia
- 50 gvoita
- 1rosmariininoksa
- ½ tlsuolaa
- 1 dlvalkoviiniä
- 100 gmascarponejuustoa
- 2 dlparmesaania raasteena
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- 400 gspagettia
- suolaa keitinveteen
- (valkosipuli-chiliöljyä)
Veriappelsiinipasta – ohje:
- Kuori neljä veriappelsiinia nahattomiksi terävällä veitsellä ja irrota sitten hedelmäliha lohkoiksi. Purista yhdestä appelsiinista mehu talteen.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
- Hienonna salottisipulit. Paista appelsiinilohkoja ja sipulia voissa pannulla rosmariininoksan kanssa pari minuuttia. Lisää suola, valkoviini ja appelsiininmehu, ja anna seoksen kiehahtaa. Poista rosmariininoksa.
- Valuta kypsä pasta huolellisesti, laita takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon mascarpone. Kaada kastike pannulta kattilaan, lisää parmesaaniraaste ja mustapippuri ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Viimeistele veriappelsiinipasta halutessasi lorauksella valkosipuli-chiliöljyä.
Vinkki!
Sävellä aineksia pastaan sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Mascarponen tilalle käy ranskankerma, ja parmesaanin paikalle voi raastaa mitä tahansa kovaa, voimakasaromista juustoa.
Kaipaatko lisää ideoita veriappelsiinista? Kurkkaa myös veriappelsiini-lohibowlin ja veriappelsiinicapresen reseptit!

Veriappelsiinirisotto – talven huikein himoherkku, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Vaikka mitä ihanaa yhdessä kulhossa! Raikas lohibowl valmistuu 30 minuutissa
Kotivinkki

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Maku

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Veriappelsiinidrinkki on ihanan raikas talven piristäjä
Maku

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Maku

Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
Maku