


Veriappelsiinipasta – mascarpone, valkoviini ja sitrukset kohtaavat talven herkullisimmassa annoksessa!
25 min
Veriappelsiini on alkuvuoden odotettu superherkku. Sen makean hapan maku piristää myös helpossa mutta sitäkin herkullisemmassa pastassa. Nappaa veriappelsiinipastan resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
5
veriappelsiinia
2
salottisipulia
50 g
voita
1
rosmariininoksa
½ tl
suolaa
1 dl
valkoviiniä
100 g
mascarponejuustoa
2 dl
parmesaania raasteena
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
400 g
spagettia
suolaa keitinveteen
(valkosipuli-chiliöljyä)
Veriappelsiinipasta – ohje:
- Kuori neljä veriappelsiinia nahattomiksi terävällä veitsellä ja irrota sitten hedelmäliha lohkoiksi. Purista yhdestä appelsiinista mehu talteen.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
- Hienonna salottisipulit. Paista appelsiinilohkoja ja sipulia voissa pannulla rosmariininoksan kanssa pari minuuttia. Lisää suola, valkoviini ja appelsiininmehu, ja anna seoksen kiehahtaa. Poista rosmariininoksa.
- Valuta kypsä pasta huolellisesti, laita takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon mascarpone. Kaada kastike pannulta kattilaan, lisää parmesaaniraaste ja mustapippuri ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Viimeistele veriappelsiinipasta halutessasi lorauksella valkosipuli-chiliöljyä.
Vinkki!
Sävellä aineksia pastaan sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Mascarponen tilalle käy ranskankerma, ja parmesaanin paikalle voi raastaa mitä tahansa kovaa, voimakasaromista juustoa.
Kaipaatko lisää ideoita veriappelsiinista? Kurkkaa myös veriappelsiini-lohibowlin ja veriappelsiinicapresen reseptit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat