


Veriappelsiinicaprese – klassikkosalaatin sitruksinen versio saa särmää marinoidusta fenkolista ja veriappelsiinisiirapista
45 min
Simppelin salaatin juju on makea veriappelsiinisiirappi. Rapsakkuutta tuo raakana marinoitu fenkoli.
Reseptin ainekset
4 annosta
6
veriappelsiinia
4
palloa mozzarellaa (bufalaa)
Marinoitu fenkoli
1
fenkoli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Veriappelsiinisiirappi
1 dl
veriappelsiininmehua
2 tl
valkoviinietikkaa
2
timjaminoksaa
½ dl
sokeria
Lisäksi
sormisuolaa
Veriappelsiinicaprese – ohje:
- Marinoi fenkoli. Puolita fenkoli ja leikkaa joko juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Anna marinoitua salaatin valmistamisen ajan.
- Tee veriappelsiinisiirappi. Purista veriappelsiinista mehua kattilaan. Lisää joukkoon etikka, timjaminoksat ja sokeri. Keitä hiljalleen poreillen noin 20–30 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nappaa timjaminoksat pois.
- Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiini viipaleiksi annoslautasille tai tarjoiluvadille. Valuta mozzarella ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita appelsiiniviipaleiden väliin. Lusikoi fenkoli marinadin kanssa viipaleille. Viimeistele veriappelsiinicaprese appelsiinisiirapilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.
Vinkki!
Nappaa fenkolin tillimäiset tupsut talteen ja käytä ne annoksen koristeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat