Veriappelsiinicaprese – klassikkosalaatin sitruksinen versio saa särmää marinoidusta fenkolista ja veriappelsiinisiirapista
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Simppelin salaatin juju on makea veriappelsiinisiirappi. Rapsakkuutta tuo raakana marinoitu fenkoli.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 25.1.2023

Veriappelsiinicaprese – klassikkosalaatin sitruksinen versio saa särmää marinoidusta fenkolista ja veriappelsiinisiirapista
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6veriappelsiinia
- 4palloa mozzarellaa (bufalaa)
Marinoitu fenkoli
- 1fenkoli
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 dloliiviöljyä
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
Veriappelsiinisiirappi
- 1 dlveriappelsiininmehua
- 2 tlvalkoviinietikkaa
- 2timjaminoksaa
- ½ dlsokeria
Lisäksi
- sormisuolaa
Veriappelsiinicaprese – ohje:
- Marinoi fenkoli. Puolita fenkoli ja leikkaa joko juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Anna marinoitua salaatin valmistamisen ajan.
- Tee veriappelsiinisiirappi. Purista veriappelsiinista mehua kattilaan. Lisää joukkoon etikka, timjaminoksat ja sokeri. Keitä hiljalleen poreillen noin 20–30 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nappaa timjaminoksat pois.
- Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiini viipaleiksi annoslautasille tai tarjoiluvadille. Valuta mozzarella ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita appelsiiniviipaleiden väliin. Lusikoi fenkoli marinadin kanssa viipaleille. Viimeistele veriappelsiinicaprese appelsiinisiirapilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.
Vinkki!
Nappaa fenkolin tillimäiset tupsut talteen ja käytä ne annoksen koristeena.

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Maku

Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla
Kotivinkki

Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja
Maku

Veriappelsiini-kvinoasalaatti
Maku

Salaatti paahdetuilla porkkanoilla ja veriappelsiinilla
Maku

Kvinoasalaatti & veriappelsiinivinegrette
Maku

Fenkoli-päärynäsalaatti
Maku

Vihreä fenkoli-omenasalaatti
Maku