Kotivinkki

Veriappelsiinicaprese – klassikkosalaatin sitruksinen versio saa särmää marinoidusta fenkolista ja veriappelsiinisiirapista

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Simppelin salaatin juju on makea veriappelsiinisiirappi. Rapsakkuutta tuo raakana marinoitu fenkoli.
GL
MU
0
0
Julkaistu 25.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6veriappelsiinia
  • 4palloa mozzarellaa (bufalaa)

Marinoitu fenkoli

  • 1fenkoli
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa

Veriappelsiinisiirappi

  • 1 dlveriappelsiininmehua
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • 2timjaminoksaa
  • ½ dlsokeria

Lisäksi

  • sormisuolaa
Tulosta

Veriappelsiinicaprese – ohje:

  1. Marinoi fenkoli. Puolita fenkoli ja leikkaa joko juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Anna marinoitua salaatin valmistamisen ajan.
  2. Tee veriappelsiinisiirappi. Purista veriappelsiinista mehua kattilaan. Lisää joukkoon etikka, timjaminoksat ja sokeri. Keitä hiljalleen poreillen noin 20–30 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nappaa timjaminoksat pois.
  3. Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiini viipaleiksi annoslautasille tai tarjoiluvadille. Valuta mozzarella ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita appelsiiniviipaleiden väliin. Lusikoi fenkoli marinadin kanssa viipaleille. Viimeistele veriappelsiinicaprese appelsiinisiirapilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.

Vinkki!

Nappaa fenkolin tillimäiset tupsut talteen ja käytä ne annoksen koristeena.

Kommentoi »