Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Veriappelsiinicaprese – klassikkosalaatin sitruksinen versio saa särmää marinoidusta fenkolista ja veriappelsiinisiirapista

45 min

Simppelin salaatin juju on makea veriappelsiinisiirappi. Rapsakkuutta tuo raakana marinoitu fenkoli.

25.1.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
6
veriappelsiinia
4
palloa mozzarellaa (bufalaa)
Marinoitu fenkoli
1
fenkoli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Veriappelsiinisiirappi
1 dl
veriappelsiininmehua
2 tl
valkoviinietikkaa
2
timjaminoksaa
½ dl
sokeria
Lisäksi
sormisuolaa

Veriappelsiinicaprese – ohje:

  1. Marinoi fenkoli. Puolita fenkoli ja leikkaa joko juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, öljy ja mausteet. Anna marinoitua salaatin valmistamisen ajan.
  2. Tee veriappelsiinisiirappi. Purista veriappelsiinista mehua kattilaan. Lisää joukkoon etikka, timjaminoksat ja sokeri. Keitä hiljalleen poreillen noin 20–30 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nappaa timjaminoksat pois.
  3. Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiini viipaleiksi annoslautasille tai tarjoiluvadille. Valuta mozzarella ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja laita appelsiiniviipaleiden väliin. Lusikoi fenkoli marinadin kanssa viipaleille. Viimeistele veriappelsiinicaprese appelsiinisiirapilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.

Vinkki!

Nappaa fenkolin tillimäiset tupsut talteen ja käytä ne annoksen koristeena.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt