Kotivinkki

Vaikka mitä ihanaa yhdessä kulhossa! Raikas lohibowl valmistuu 30 minuutissa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lohibowl yhdistää herkullisesti rasvaisen lohen ja raikkaan veriappelsiinin. Riisin sijaan täytteet kootaan kvinoan päälle. Kulhoruoan kruunaa tahinista, misosta ja veriappelsiinimehusta pyöräytetty kastike.
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu 23.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4pientä veriappelsiinia
  • 600 gruodotonta lohifileetä (paksummasta päästä)
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 3 dlkvinoaa
  • 2avokadoa
  • ½kurkku
  • 2kevätsipulia
  • 2 dlversoseosta

Marinadi

  • 1 rklraastettua veriappelsiinin kuorta
  • 2 rklsitruunanmehua
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlhunajaa
  • ½ dlrypsiöljyä

Kastike

  • 2 rkltahinia
  • 1 rklvaaleaa misotahnaa
  • 1 dlveriappelsiinin mehua
  • 1–2 rklvettä
Tulosta

Lohibowl – ohje:

  1. Tee marinadi. Pese veriappelsiini ja raasta kuorta pieneen kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita.
  2. Leikkaa lohifilee neljäksi nahattomaksi annospalaksi. Paista paloja kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipalat pannulta ja leikkaa niihin poikittain 4–5 syvää viiltoa. Valele palat marinadilla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
  3. Tee kastike. Mittaa tahini ja miso pieneen kulhoon ja sekoita. Purista joukkoon veriappelsiinin mehu ja sekoita. Ohenna kastike vedellä sopivan notkeaksi.
  4. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  5. Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiinit ja avokadot suupaloiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja hienonna kevätsipuli.
  6. Lusikoi kvinoa annoskulhojen pohjalle ja nosta lohipalat, appelsiinia, avokadoa, kurkkua ja kevätsipulia päälle. Lusikoi kastiketta annoksille tai tarjoa erikseen. Viimeistele lohibowl versoilla.
Kommentoi »