Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vaikka mitä ihanaa yhdessä kulhossa! Raikas lohibowl valmistuu 30 minuutissa

30 min

Lohibowl yhdistää herkullisesti rasvaisen lohen ja raikkaan veriappelsiinin. Riisin sijaan täytteet kootaan kvinoan päälle. Kulhoruoan kruunaa tahinista, misosta ja veriappelsiinimehusta pyöräytetty kastike.

23.1.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
4
pientä veriappelsiinia
600 g
ruodotonta lohifileetä (paksummasta päästä)
1 rkl
öljyä paistamiseen
3 dl
kvinoaa
2
avokadoa
½
kurkku
2
kevätsipulia
2 dl
versoseosta
Marinadi
1 rkl
raastettua veriappelsiinin kuorta
2 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
2 tl
hunajaa
½ dl
rypsiöljyä
Kastike
2 rkl
tahinia
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
1 dl
veriappelsiinin mehua
1–2 rkl
vettä

Lohibowl – ohje:

  1. Tee marinadi. Pese veriappelsiini ja raasta kuorta pieneen kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita.
  2. Leikkaa lohifilee neljäksi nahattomaksi annospalaksi. Paista paloja kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipalat pannulta ja leikkaa niihin poikittain 4–5 syvää viiltoa. Valele palat marinadilla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
  3. Tee kastike. Mittaa tahini ja miso pieneen kulhoon ja sekoita. Purista joukkoon veriappelsiinin mehu ja sekoita. Ohenna kastike vedellä sopivan notkeaksi.
  4. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  5. Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiinit ja avokadot suupaloiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja hienonna kevätsipuli.
  6. Lusikoi kvinoa annoskulhojen pohjalle ja nosta lohipalat, appelsiinia, avokadoa, kurkkua ja kevätsipulia päälle. Lusikoi kastiketta annoksille tai tarjoa erikseen. Viimeistele lohibowl versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt