Vaikka mitä ihanaa yhdessä kulhossa! Raikas lohibowl valmistuu 30 minuutissa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Lohibowl yhdistää herkullisesti rasvaisen lohen ja raikkaan veriappelsiinin. Riisin sijaan täytteet kootaan kvinoan päälle. Kulhoruoan kruunaa tahinista, misosta ja veriappelsiinimehusta pyöräytetty kastike.
GL
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 23.1.2023

Vaikka mitä ihanaa yhdessä kulhossa! Raikas lohibowl valmistuu 30 minuutissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4pientä veriappelsiinia
- 600 gruodotonta lohifileetä (paksummasta päästä)
- 1 rklöljyä paistamiseen
- 3 dlkvinoaa
- 2avokadoa
- ½kurkku
- 2kevätsipulia
- 2 dlversoseosta
Marinadi
- 1 rklraastettua veriappelsiinin kuorta
- 2 rklsitruunanmehua
- ½ tlsuolaa
- 2 tlhunajaa
- ½ dlrypsiöljyä
Kastike
- 2 rkltahinia
- 1 rklvaaleaa misotahnaa
- 1 dlveriappelsiinin mehua
- 1–2 rklvettä
Lohibowl – ohje:
- Tee marinadi. Pese veriappelsiini ja raasta kuorta pieneen kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Lisää mausteet ja öljy. Sekoita.
- Leikkaa lohifilee neljäksi nahattomaksi annospalaksi. Paista paloja kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipalat pannulta ja leikkaa niihin poikittain 4–5 syvää viiltoa. Valele palat marinadilla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Tee kastike. Mittaa tahini ja miso pieneen kulhoon ja sekoita. Purista joukkoon veriappelsiinin mehu ja sekoita. Ohenna kastike vedellä sopivan notkeaksi.
- Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori loput veriappelsiinit nahattomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa appelsiinit ja avokadot suupaloiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja hienonna kevätsipuli.
- Lusikoi kvinoa annoskulhojen pohjalle ja nosta lohipalat, appelsiinia, avokadoa, kurkkua ja kevätsipulia päälle. Lusikoi kastiketta annoksille tai tarjoa erikseen. Viimeistele lohibowl versoilla.

Buddha bowl – kunnon kulhollinen uunissa paahdettuja kasviksia vie taatusti nälän
Kotivinkki

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Maku

Sushikulho eli sushi bowl – sushin raikkaat maut ilman käärimistä!
Maku

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Maku

Veriappelsiinirisotto – talven huikein himoherkku, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Pistaasilohi rouskuu ja vihertää kerrassaan herkullisesti! Yrttisellä muruseoksella höystetty kala nautitaan raikkaan kurkkudipin kanssa
Kotivinkki

Sitruunainen lohipasta – runsas mutta raikas arkiruoka, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki