


Marokkolainen uunikirjolohi mehustetaan veriappelsiinilla ja maustetaan inkivääri-harissatahnalla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Inkivääri-harissatahnalla maustettu kirjolohi on takuumaukas uuniruoka. Raikas veriappelsiini ja paahdetut mantelit viimeistelevät kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1
veriappelsiini (luomu)
1 dl
mantelilastuja
1 rkl
oliiviöljyä
Maustetahna
30 g
inkivääriä
1 rku
korianteria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
harissatahnaa
1 rkl
hunajaa
¼ tl
kanelia
1 ps (0,05 g)
sahramia
Marokkolainen uunikirjolohi – ohje:
- Poista fileestä ruodot ja kuivaa talouspaperilla. Pane kala nahkapuoli alaspäin öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla.
- Tee maustetahna. Raasta inkivääri ja hienonna korianteri. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon öljy, harissa ja hunaja. Lisää inkivääri, yrtit ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Levitä maustetahna kalan pinnalle. Anna kalan maustua jääkaapissa noin tunti.
- Pese veriappelsiini ja leikkaa se siivuiksi. Paahda manteleita hetki kuumalla kuivalla pannulla.
- Ota kala kylmästä. Asettele appelsiinisiivut maustetahnan päälle ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kalaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila on 45–50 astetta.
- Viimeistele ripottelemalla kalan pinnalle mantelilastuja.
Vinkit!
- Tarjoa uunilohi esimerkiksi mintulla maustetun kuskusin kanssa.
- Katso myös suosittu perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat