Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marokkolainen uunikirjolohi mehustetaan veriappelsiinilla ja maustetaan inkivääri-harissatahnalla

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Inkivääri-harissatahnalla maustettu kirjolohi on takuumaukas uuniruoka. Raikas veriappelsiini ja paahdetut mantelit viimeistelevät kokonaisuuden.

11.1.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1
veriappelsiini (luomu)
1 dl
mantelilastuja
1 rkl
oliiviöljyä
Maustetahna
30 g
inkivääriä
1 rku
korianteria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
harissatahnaa
1 rkl
hunajaa
¼ tl
kanelia
1 ps (0,05 g)
sahramia

Marokkolainen uunikirjolohi – ohje:

  1. Poista fileestä ruodot ja kuivaa talouspaperilla. Pane kala nahkapuoli alaspäin öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla.
  2. Tee maustetahna. Raasta inkivääri ja hienonna korianteri. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon öljy, harissa ja hunaja. Lisää inkivääri, yrtit ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  3. Levitä maustetahna kalan pinnalle. Anna kalan maustua jääkaapissa noin tunti.
  4. Pese veriappelsiini ja leikkaa se siivuiksi. Paahda manteleita hetki kuumalla kuivalla pannulla.
  5. Ota kala kylmästä. Asettele appelsiinisiivut maustetahnan päälle ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kalaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Käytä halutessasi paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila on 45–50 astetta.
  6. Viimeistele ripottelemalla kalan pinnalle mantelilastuja.

Vinkit!

  • Tarjoa uunilohi esimerkiksi mintulla maustetun kuskusin kanssa.
  • Katso myös suosittu perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt