Maku

Uudenvuoden menu – juhli vuodenvaihdetta herkullisissa merkeissä yhdessä ystävien kanssa


Uudenvuoden menu alkaa pienistä suupaloista, jotka tarjotaan kuohuvan gin tonicin kanssa. Pääruoaksi pöytään nostetaan klassikkojen klassikko, Wellington joko liha- tai kasvisversiona. Yllätyksenä on kaikkien odottama yöpala.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Uudenvuoden menun juhlava aloitus: pikkusuolaista ja kuohuvaa

Tekeekö mielesi testata alkudrinkiksi jotakin muuta kuin kuohuviiniä tai samppanjaa sellaisenaan? Erityisesti ginin ystävät ilahtuvat, kun lasista löytyy kuohuvaa gin tonic, joka yhdistää skumpan kuplat ja gin tonicista tutut maut.

Aseta drinkkien kanssa tarjolle rapsakoita parmesaanilastuja, aikuiseen makuun sopivia chorizopiiloja sekä tyylikkäitä kinkkuun kääräistyjä, sinihomejuustolla viimeisteltyjä viikunoita.

Wellington on hurmaava klassikko – valitse liha- tai vegeversio

Beef Wellington eli taikinoitu naudan sisäfilee on klassikko, jonka valmistelu vie hieman aikaa, mutta se kannattaa. Herkullisen ja juhlavan uudenvuoden pöydän herkun lopputulos on taattu. Vege Wellingtonissa ihastuttavat linssit, sienet ja kasviksista porkkana ja paprika.

Juhlavan Wellingtonin rinnalle riittää muutama yksinkertainen lisuke. Valkosipuliperunoita tai uunijuureksia on helppo tehdä suurempikin satsi pienellä vaivalla.

Uudenvuoden jälkiruoka, joka rätisee ja paukkuu

Uuden vuoden menu huipentuu tietenkin herkutteluun. Shown varastaa ansaitusti räiskyvän värikäs, oikeista raketeista inspiraationsa saanut rakettikakku, jonka juju löytyy täytteestä. Maista ja tiedät, mistä puhumme!

Yöpalaksi perunasalaattia ja nakkeja, tietenkin!

Uudenvuoden yöpala on myös klassikko: keitettyjä nakkeja ja itse tehtyä perunasalaattia. Yksinkertaisen hyvää yhdistelmää ei voita mikään! Parhaan perunasalaatin salaisuus on sopivan kokoisissa perunan, punasipulin, omenan ja suolakurkun paloissa sekä maukkaassa kastikkeessa, jossa yhdistyy kermaviili ja majoneesi. Makua tuovat dijonsinappi ja loraus hunajaa.

Julkaistu: 21.12.2018