Valkosipuliperunat
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!
GL
KA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.4.2014

Valkosipuliperunat
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1000 gperunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
- 1 kplsipulia
- 4 kplvalkosipulinkynttä
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 4 dlkuohukermaa
Lisäksi
- Vuoan voiteluun voita
Valkosipuliperunat valmistuvat näin:
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.
Kaada päälle kerma.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.
Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Tarjoa valkosipuliperunat sherrylammaspaistin lisäkkeenä.