3,9(181)
Valkosipuliperunat
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!
8.4.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 gperunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
1 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
4 dlkuohukermaa
Lisäksi
Vuoan voiteluun voita

Valkosipuliperunat – ohje:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.
  4. Kaada päälle kerma.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.
  6. Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  7. Tarjoa valkosipuliperunat esimerkiksi sherrylammaspaistin lisäkkeenä.
15 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo