Maku

Valkosipuliperunat

1 h 20 min
4.1
10

Valkosipuliperunat

GL
KA
MU
10
4.1
Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gperunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • Vuoan voiteluun voita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Valkosipuliperunat valmistuvat näin:

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.

Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Tarjoa valkosipuliperunat sherrylammaspaistin lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä