Maku

Valkosipuliperunat

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!
GL
KA
MU
3.9
15
Julkaistu: 8.4.2014


Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gperunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 dlkuohukermaa

Lisäksi

  • Vuoan voiteluun voita
Tulosta

Valkosipuliperunat valmistuvat näin:

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.

Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Tarjoa valkosipuliperunat sherrylammaspaistin lisäkkeenä.

15 kommenttia