Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosipuliperunat

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!

8.4.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
perunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4 dl
kuohukermaa
Lisäksi
Vuoan voiteluun voita

Valkosipuliperunat – ohje:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.
  4. Kaada päälle kerma.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.
  6. Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  7. Tarjoa valkosipuliperunat esimerkiksi sherrylammaspaistin lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt