


Valkosipuliperunat
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Valkosipuliperunat ovat klassinen, pettämättömän hyvä lisäke pääsiäispöytään ja lammasruoille. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
perunaa (jauhoinen lajike, esim. Van Gogh)
1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
4 dl
kuohukermaa
Lisäksi
Vuoan voiteluun voita
Valkosipuliperunat – ohje:
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä voideltuun ja laakeaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja sipuliviipaleita, suolaa ja pippuria.
- Kaada päälle kerma.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.
- Peitä valkosipuliperunat alumiinifoliolla, jos pinta saa liiaksi väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
- Tarjoa valkosipuliperunat esimerkiksi sherrylammaspaistin lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat