Maku

Chorizopiilot – aikuisten omissa nakkipiiloissa on täytteenä mausteista makkaraa

1 h
LA
MA
0
0

Chorizopiiloissa valmiin lehtitaikinan sisään sujautetaan mausteista chorizo-makkaraa. Aikuisten omien nakkipiilojen täyte raikastuu juuri sopivaksi omenakuutioilla. Chorizopiilojen kanssa maistuu valkosipulilla ja yrteillä maustettu majoneesi.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (20 kpl)

  • 5 (400 g) lehtitaikinalevyä (pakaste)

Täyte

  • 200 graakaa chorizo-makkaraa
  • 1omena
  • 1sipuli
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rkulehtipersiljaa

Voitelu ja pinnalle

  • 1muna
  • 1 rklseesaminsiemeniä
  • 1 rklsalvianlehtiä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Chorizopiilot valmistuvat helposti näin:

  1. Valmista chorizotäyte taikinalevyjen sulaessa. Kuori makkarat ja hienonna sisus. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa omenapalojen kanssa. Sekoita sipuliseos makkaramassaan. Sekoita joukkoon korppujauhot ja silputtu persilja.
  2. Kauli taikinalevyt pitkittäin hieman ohuemmiksi ja leikkaa ne neljään palaan. Lusikoi täyte levyjen alaosaan. Painele täyte tiiviiksi ja kääri levy rullalle.
  3. Leikkaa kolme viiltoa taikinarullien pintaan. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Voit lisätä koristeeksi öljyllä sipaistuja salvianlehtiä.
  4. Paista chorizopiilot 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0