Maku

Kinkkuun kääräistyt viikunat – tyylikkäät cocktailpalat yhdistävät tuoreen viikunan, sinihomejuuston ja ilmakuivatun kinkun

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Tuoreet viikunat muunnetaan syntisen hyviksi herkkupaloiksi gorgonzolalla ja ilmakuivatulla kinkulla. Nämä cocktailpalat toimivat myös ilman kinkkua niille, jotka eivät välitä lihasta.
GL
MU
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (16 kpl)

  • 8tuoretta viikunaa
  • 150 gsinihomejuustoa (esim. gorgonzola)
  • 2 rklbalsamicosiirappia
  • 100 gilmakuivattua kinkkua
  • 1 rkltuoretta timjamia
Tulosta

Kinkkuun kääräistyt viikunat valmistuvat helposti näin:

  1. Huuhtele ja halkaise viikunat. Voit tarvittaessa leikata viikunoiden pohjasta pois pienen siivun, jotta hedelmät pysyvät kauniisti pystyssä.
  2. Pane jokaisen viikunan päälle nokare gorgonzolaa ja valuta päälle pikkuisen balsamicosiirappia. Kietaise kapea kinkkusuikale viikunoiden ympärille.
  3. Koristele kinkkuun kääräistyt viikunat timjamin­oksilla. Tarjoa pienenä suolaisena cocktailpalana.

Vinkki! Jätä osa viikunoista ilman kinkkua niille, jotka eivät välitä lihasta.

MITÄ PIDIT?
0