Betoniaskartelu vie mukanaan! 12 helppoa ohjetta kotiin ja puutarhaan
Tee itse
Betoniaskartelu vie mukanaan! 12 helppoa ohjetta kotiin ja puutarhaan
Betoni on rouhea ja trendikäs materiaali, josta voi valmistaa vaikka mitä! Toisin kuin voisi luulla, betoniaskartelu on yllättävän helppoa ja todella palkitsevaa puuhaa. Kokosimme yhteen kaikki suosikkiohjeemme.

Ulkoruukut betonista

Betoniaskartelu on helppo aloittaa vaikkapa näistä ruukuista! Vala betonista ruukkupuutarhaan vaikka suurempikin ruukkujen ryhmä, ja kasvata sitä kesä kesältä. Pidä muodot selkeinä, mutta lisää mielenkiintoisuutta kokoeroilla.

Katso ruukkujen ohje!

Tukevat betonilyhdyt

Kesäiltojen tiennäyttäjät! Itsevalettuja betonilyhtyjä on helppo tehdä jopa polun verran. Nämä tukevat lyhdyt pysyvät myös hyvin pystyssä. Muottien lisäksi, materiaaleiksi tarvitset vain betonia, lasipurkkeja ja rautalankaa.

Katso lyhtyjen ohje!

Betonitassut ruukulle

Ruukku irti terassista! Betonitassut hauskuuttavat harmaata ruukkua. Myös lasten muovisilla hiekkamuoteilla saat suloista jälkeä.

Katso tassujen ohje!

Betoniset raparperinlehdet

Betonista tehdyt raparperinlehdet ovat hauskoja koristeita puutarhaan. Tarvikelista on maltillisen pituinen, minkä lisäksi betonilehdet on helppo tehdä. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Katso raparperinlehtien ohje!

Betoniset ruukkualustat

Vanhoista lautasista ja betonista syntyy kauniit ja vedenkestävät ruukkualustat. Betonipinnasta saa sileän, kun lautaset valetaan ylösalaisin. Oivaa käyttöä kuluneille eriparilautasille!

Katso ruukkualustojen ohje!

Betonipöytä pihalle

Tämä pöytä viihtyy pihalla vaikka vuoden ympäri! Betonipöytä ei tarvitse keväthuoltoja eikä se säikähdä säitä. Luonnon omat materiaalit riittävät eleettömän pöydän somisteiksi.

Katso pöydän ohje!

Kynttilälyhdyt laseista ja betonista

Kodin yksinäiset juomalasit voi hyödyntää vaikka näin! Jos kotoa ei löydy eriparilaseja, poimi kaunottaret kirppiksiltä. Kynttelikön muotin valaa vaikka kukkalaatikkoon, mutta sopivan voi nikkaroida itsekin.

Katso kynttilälyhtyjen ohje!

Mandalalaatat betonista

Jos rakastat värejä, älä tyydy pelkkään betoniaskarteluun. Tee värikkäitä mandalalaattoja lisäämällä valuastian pohjalle mosaiikkia. Kiinnostavia kuvioita saat luotua pitsiliinoilla ja raparperin lehdillä.

Katso laattojen ohje!

Näyttävä betonipinta ruukulle

Rouhea betonipinnoitus tekee vanhoistakin ruukuista uuden veroisia! Koristeluun voi käyttää myös esimerkiksi rikkoutuneiden ruukkujen paloja, jolloin ruukuista saa takuulla uniikit.

Katso ohje betonipinnan tekoon!

Kynttelikkö puusta ja betonista

Luonnollisesti kaunis. Tukevin betonijaloin seisovan oksakynttelikön voi tehdä myös pöytämalliseksi. Silloin betonivaluista tehdään pienemmät ja oksista lyhyemmät.

Katso kynttelikön ohje!

Betoniset kynttilänjalat

Hieman sirompaa betoniaskartelua. Mukit ja pienet kakkuvuoat sopivat muoteiksi pöydällä pidettävien kynttilänjalkojen valamiseen.

Katso kynttilänjalkojen ohje!

Betonivalaisin

Haaveiletko betonivalaisimesta? Sellaisen tekee helposti myös itse. Rouhean valaisimen sisäpinta saa ilmettä kuparinvärisestä maalista.

Katso valaisimen ohje!

Juttua muokattu 20.5.22: koosteeseen lisätty uusi ohje.

Kommentoi »