Koululaisen työpiste x 9 – poimi ideat toimivaan ja viihtyisään sisustukseen!
Sisustus
Koululaisen työpiste x 9 – poimi ideat toimivaan ja viihtyisään sisustukseen!
Kouluvuosi käynnistyy taas! Löytyykö lapselle kotoa rauhaisa soppi koulutehtävien tekemiseen? Pieneenkin lastenhuoneeseen voi sisustaa viihtyisän ja toimivan työpisteen. Kokosimme inspiroivat ideat.
3.8.2021
 |
Meillä kotona
Läksyt on kiva tehdä ikkunan alla luonnonvalossa. Perheen isä kokosi lapselle koulupöydän levystä ja Pinnijalkapoikien Pinna-jaloista. Koulutuoli on kierrätetty. Kurkista muotoilijaperheen kotiin Helsingin Käpylään.
Espoolaisperheen uudistalossa näkyvät suvun rakentajien kädenjäljet – myös lasten työpisteillä (ks. myös kuva alla). Seinään kiinnitetty työpöytä säästää lattia-alaa.
Talon muotoon nikkaroitu työpöytä on leikkisä yksityiskohta lastenhuoneen sisustuksessa. Kurkista espoolaisperheen uudistaloon.
Leveän koulupöydän ääreen mahtuu puuhastelemaan kaverinkin kanssa. Työpöytä on koottu Ikean Stuva-laatikostoista ja keittiön tasosta. Pinnatuolit on maalattu hauskasti erivärisiksi. Kurkista vaasalaisperheen 1940-luvun taloon.
Tässäpä oiva ratkaisu pieneen lastenhuoneeseen: työpisteenä toimii pöytälevy, joka on kiinnitetty Ava Roomin sänkyyn. Sängyn tilaviin vetolaatikoihin mahtuu roppakaupalla tavaraa. Kuva on vuoden 2020 asuntomessuilta Tuusulasta kohteesta 27b, Duplio Aalto.
Työpöytä on koottu pukkijaloista ja levystä. Pöydän viereen sijoitettuun Lundian vanhaan lipastoon mahtuu hyvin piirustus- ja askartelutarvikkeita sekä muuta tilpehööriä. Suuri roskakori työpöydän alla auttaa järjestyksen ylläpidossa.
Stringin seinähyllyyn sijoitettu työpiste on pieni tilaihme. Stocken Tripp Trapp -tuolin korkeuden saa säädettyä sopivaksi aina lapsen kasvaessa. Lue koko juttu lapsiperheen 1970-luvun omakotitalosta.
Kahden korkean kaapin väliin jäi oiva syvennys lapsen työpisteelle. Kaapit ovat Kaboodlen keittiökaappimallistosta. Katso kaikki kuvat skandityyliin hurahtaneen australialaisperheen kodista.
Helsinkiläisperheessä äiti ja lapset jakavat suuren makuuhuoneen. Lasten samanlaiset Ikean työpöydät aseteltiin huoneen ikkunalliseen kulmaan. Tuolit ovat Vitran Pantonit. Kurkista Afrikan-muistoja ja pohjoismaista muotoilua yhdistelevään kotiin.
Kommentoi »