Meidän Talo

Lastenhuoneeseen rakennettiin kekseliäs työpiste, jonka ansiosta huone pysyy siistimpänä – hintaa tuli 110 euroa

Lastenhuoneeseen rakennettiin kekseliäs työpiste, jonka ansiosta huone pysyy siistimpänä – hintaa tuli 110 euroa
Lastenhuone sai toimivan työpisteen vanhasta keittiötasosta ja muistitaulun korkkilevystä. Selkeän tilanjaon ansiosta huone pysyy aiempaa siistimpänä.
Julkaistu: 8.1.2019

Viisivuotiaan pojan huone oli täynnä tavaraa ja se oli jäänyt ilmeeltään ja toiminnoiltaan taaperoasteelle. Legojen rakenteluun, piirtämiseen ja askarteluun ei ollut lainkaan pöytätilaa. Piirustuksille tai tärkeille muistoille ei ollut ripustuspaikkaa. Huoneeseen haluttiin iso työtaso, jossa tärkeät tavarat saisivat olla esillä ja saatavilla.

Aiemmin ikkuna oli nurkassa, joka toimi lähinnä lelujen varastona. Nyt luonnonvalo lankeaa suoraan työpöydälle.

Miten lastenhuoneen työpiste tehtiin?

Pöytä tehtiin laminaattilevystä, joka sahattiin ikkunaseinän vapaan tilan mittaiseksi. Leikattu sivu huoliteltiin reunalistalla. Työtaso asetettiin vanhan Muurame-laatikoston ja vaatekaappirivistön takana piileskelevän avohyllyn päälle. Muistitaulu syntyi, kun vaatekaapin kylki päällystettiin itseliimautuvalla korkkilevyllä. Vaatekaappi koristeltiin ilmeikkääksi pojan valitsemilla tarrakuvioilla.

Vanha avohylly tuli todelliseen hyötykäyttöön. Nyt se on sekä ”pöydänjalka” että leluhyllykkö.
Korkkilevyt ovat Korkki24.fi-nettikaupasta. ABC-juliste, Tellkiddon.

Huoneen tilankäyttö tehostui ja ilme selkeytyi vain pari tuntia kestäneessä muutoksessa. Uuden työpöydän ääreen mahtuu nyt parikin puuhastelijaa. Kun kaikki tarvikkeet ovat samassa paikassa, aikaa ei kulu turhaan etsiskelyyn ja huone pysyy siistimpänä. Vanhemmat iloitsevat myös aikaisempaa yhtenäisemmästä ilmeestä, sillä työpiste näkyy suoraan kodin ruokailutilaan ja olohuoneeseen.

Uusi työpiste on pikkuasukkaan lempipaikka. Yli kaksi metriä pitkällä pöydällä on tilaa kaikenlaiseen puuhasteluun. Legot ja autot säilytetään helposti mukaan napattavissa Mifukon Kiondo-koreissa.

Mitä remontti maksoi?

  • Työtaso 45 e
  • Korkkilevy 33 e
  • Seinätarrat 32 e

Yhteensä 110 euroa.

1 kommentti