”Kotiin voi tehdä jotain taianomaista, kun valitsee fiksusti” – Australialainen sisustuskauppias hurahti skandityyliin ja remontoi kotinsa ilman massiivista budjettia
Sisustus
”Kotiin voi tehdä jotain taianomaista, kun valitsee fiksusti” – Australialainen sisustuskauppias hurahti skandityyliin ja remontoi kotinsa ilman massiivista budjettia
Sisustuskauppias Nat Wheeler on sävytaituri, joka valikoi kotinsa väripalettiin harmaata, roosaa ja salvianvihreää. Remonttiaikana hän näki maalisävyistä jopa unia.
27.3.2019
 |
Avotakka
Eteisestä näkymä ja valo soljuvat läpi kodin olohuoneeseen asti. Kapea kulkuväylä laajennettiin ja väliseinä poistettiin remontissa, mikä teki kodista avaran ja tilavan tuntuisen. Pitkät lankut korostavat syvyysvaikutelmaa.
Väliseinän poistolla perhe sai tilavan avokeittiön, joka aukeaa olohuoneeseen. On käytännöllistä, että Nat voi kokkaillessaan nähdä lastensa puuhat. Huonekorkeus on lasketun katon purkamisen jälkeen 3,2 metriä. Valaisin messingistä ja nahasta on Rubnin ja baarituoli Gubin Beetle.

Elämä on liian lyhyt tylsiin valintoihin. Siksi Nat Wheelerin kodissa on roosat pesualtaat ja laatat sekä runsaasti marmoria ja messinkiä. Hän on australialainen, joka on hulluna skandinaaviseen designiin.

Ahmittuaan vuosia pohjoismaisia blogeja ja sisustuslehtiä Nat päätti perustaa ystävänsä Kristy Sadlierin kanssa vuonna 2013 modernia skandihenkistä muotoilua myyvän Norsu-nettikaupan. Heillä on nykyään myös sisustusliikkeet Melbournen liepeillä ja Brightonissa.

Nat oli niin täpinöissään marmorista ja laattavalinnoista, että ei ollut saada suunnitteluvaiheessa yöllä unta. Perinin marmorilaatta on ladottu kalanruotokuvioksi; klassiseen valintaan ei kyllästy. Tason betoni sopii siihen täydellisesti. Nat on valinnut messinkiä yksityiskohtiin läpi talon. Hana ja pesuallas ovat australialaisvalmistajilta Sussexilta ja ABI Interiorsilta.
Kaboodlen kaapisto sävytettiin mieleiseksi. Keittiökaapistoilla ratkaistiin myös muiden tilojen säilytys.
Maalaaminen on Natin lempiasioita. Hän käytti Norsun suunnittelutiimin kanssa paljon aikaa sävyjen valintaan. Palettiin valikoituivat harmaa, roosa ja salvianvihreä. Olohuoneesta alkava panelointi jatkuu yhtenäisesti myös ruokailutilan kiinteään penkkiin. Kaikkialla oleskelutiloissa on uusi vaalea tammiparketti. Globe Westin ruokapöydän ääressä on Daphnen samettituolit. Taideteos on Tracey Mockin.
Talon ostopäätöksen sinetöi näkymä olohuoneesta takapihalle, jonne avautuvat liukuovet. Olohuoneesta ruokailutilaan ja pojan huoneessakin jatkuu johdonmukaisesti harmaa panelointi. Molemmissa toistuvat myös katosta lattiaan ulottuvat keveät, läpikuultavat vaaleat verhot. Sohvan meleerattu harmaa verhoilu on armollinen lapsiperheessä.
Mittatilauksena teetetty marmorikantinen säilytyskaluste ulottuu seinästä seinään ja näyttää leventävän olohuonetta. Se vetää hyvin tavaraa ja kantaa kätevästi tv:n, viherkasvit ja taulut. Tuoli ja pöytä ovat Globe Westin. Kodin taidejulisteet ovat Norsun valikoimista.

Kun remontointipakkomielteiseksi tunnustautuva Nat hiljattain osti Melbournessa 1920-luvun California bungalow -tyylisen talon, siitä tuli tietysti Norsun projekti, jossa oli mahdollista näyttää omaa suunnittelu- ja sisustusosaamista. Viiden kuukauden remontti valvotti häntä öisin.

– Näin unia maalisävyistä, tyynyistä ja vuodevaatteista. Minussa täytyy olla jotain vialla, Nat irvailee.

En tarvitse valtavaa taloa mutta haluan parhaan mahdollisen irti tilasta.
Nat yllätti itsensä valitsemalla makuutilaan mustat valaisimet. Kodin älyvalaistusta voi himmentää kännykän avulla. Kattovalaisin on Menun Franklin ja seinävalaisimet Rubnin. Kodissa näkyvät taidejulisteet ovat Norsun valikoimista, samoin makuutilan kalusteet.
7-vuotiaan Annabelin huoneen unelmaisen tunnelman tekevät murretut, pehmeät pastellit. Harmoninen harmaa toistuu läpi kodin. Nahkatuoli on australialaisen Barnaby Lanen ja seinäkoriste Freyn. Honey Honeyn koristeilmapallot ovat myös nahkaa.
Lastenhuoneet olivat Natille sävykokeilujen temmellyskenttää. Annabelin huoneen päätyseinällä on These Wallsin tapetti. Höyhenvalaisin on Vita Copenhagenin. Huone on sisustettu Norsun myymillä tuotteilla.
Nelivuotiaan Harveyn huoneeseen on tehty säilytystilaa Kaboodlen korkeilla keittiökaapeilla, joiden väliin jää kiva syvennys pöytätasolle. Makuutiloissa on meleerattu harmaa, nyppypintainen tekstiilimatto, joka on turvallinen ja mukava lasten leikeille lattialla. Julisteet ovat Mrs. Mighetton ja kattovalaisin HK Livingin.

Wheelereillä ei ollut suurta budjettia, mutta heidän onnistui kunnostaa ”remontoijan unelma” -kuntoinen talo läpeensä mieleisekseen. Esimerkiksi huolellisilla sävyvalinnoilla sai ison vaikutuksen pikkurahalla. Kun projektille soi aikaa ja ajatusta alussa, se palkitsi lopussa.

Lopputulos on käytännöllinen pohjaismaisen tyylin inspiroima perhekoti.

– Uskon, että kotiin voi tehdä jotain taianomaista, kun valitsee fiksusti. Vieraat sanovat, että täällä on hyvä fiilis.

Kalliina pitämiensä väliovien sijaan Nat päätyi esille jääviin liukuoviin. Samantyylisiä löytyy Mirror Linen Ladon ovi -mallistosta. Tarkasti kotinsa sävyt suunnittelutiiminsä kanssa valinnut sisustuskauppias vitsailee, että talossa täytyy olla varmaan jokaista harmaan sävyä. Riippuvalaisin on Louis Poulsenin Above.
Roosan laatoituksen valitseminen jännitti, mutta kokonaisuus nivoutui lopulta hienosti yhteen. Corian-tasoinen Ingrain Designsin allaskaapisto on tehty kierrätyspuusta. Talossa on vain yksi kylpyhuone, joten Nood Con pesualtaita on oltava kaksi. Laatat, Perini. Hanat, Sussex.
2 kommenttia