
5 × savulohi – piirakka, joka ”hävisi alta aikayksikön” ja muut herkulliset ideat
Savulohi on mitä kätevin raaka-aina, kun haluat hyvää varmasti – ja vieläpä helposti! Savulohi taipuu monenlaiseen ruoanlaittoon. Kylmäsavustettu lohi on voimakkaammin savuista ja suolaisempaa kuin lämminsavustettu.
Suosikkipiirakka kylmäsavulohesta
”Hävisi alta aikayksikön”, kirjoittaa reseptiä testannut lukijamme. Helpon savulohipiirakan salaisuus on tuplajuusto: sitä raastetaan sekä pohjaan että täytteeseen. Kylmäsavulohen lisäksi täytteessä maistuvat tilli ja purjo. Tämä lohipiirakka on turkulaisen MBakery-konditorian asiakkaiden suolainen suosikki. Katso kylmäsavulohipiirakan resepti täältä.

Lohikeitto savustettuna
Klassinen kermainen lohikeitto tuunataan vielä paremmaksi savulohella. Keiton liemi saa ihanan säväyksen, kun peruslohifileen lisäksi keittoon lisätään hieman savustettua lohta. Keitto on perussopan kevyempi versio, sillä maukkaaseen keittoon ei tule voita eikä tavallista kermaa. Pehmeyttä ja täyteläisyyttä keittoon tuo kaurapohjainen kerma. Täältä löydät savulohikeiton ohjeen.

Raikas ja ruokaisa savulohisalaatti
Vain 20 minuuttia ja voit nostaa pöytään kauniin ruokaisen salaatin! Nopean täytepastasalaatin juju on kirpeän suolaisessa kaprisvinegretissä. Kun kastike sekoitetaan kuuman pastan joukkoon, pasta imee ihanasti makua. Katso ohje savulohi-tortellinisalaattiin tästä.

Pikkelöimällä tuunattu savulohi
Perinteinen savulohi saa pirteää makua pikapikkelöinnistä. Etikkaliemi raikastaa rasvaisen kalan makua juuri sopivasti. Tarjoa pikkelöity savulohi uusien perunoiden tai salaatin kera. Katso helppo pikkelöidyn savulohen ohje täältä!

Kauniit kurkkurullat savulohesta
Savulohi taipuu myös juhlaherkuiksi! Ihanat alkupalarullat yhdistävät raikkaan kurkun, mehevän lohen, mausteiset kaprikset ja täyteläisen tuorejuuston. Hauskat kurkkutötteröt ovat näyttävät, mutta helppo tehdä. Suupalan kokoiset herkkupalat ovat luontaisesti gluteenittomia. Katso kurkku-kylmäsavulohirullien ohje täältä.
