Savulohikeitto kaurakermalla
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Tästä ei lohikeitto parane. Savulohi antaa sopalle herkullisen lisäaromin ja kaurakerma uskomattoman täyteläisen suutuntuman, ilman voita.

Reseptin ainekset 4-5 annosta
8perunaa
2sipulia
1 rklrypsiöljyä
1 lkalalientä (tai 1 l vettä ja 1–2 kalaliemikuutiota tai 2–3 rkl kalafondia)
250 glohifileetä
250 gsavulohifileetä
2 ½ dlkaurakermaa (esim. Oatly)
2–3 rkltuoretta tilliä
Savulohikeitto kaurakermalla valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulit siinä. Lisää perunat ja pyörittele niitä hetki kattilassa.
- Lisää kalaliemi tai vesi ja liemikuutiot tai fondi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Irrota sillä aikaa tuoreesta kalasta ja savulohifileestä nahka ja leikkaa fileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Lisää kaurakerma lohikeittoon ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja hauduta kypsäksi 2–3 minuuttia. Mausta lohikeitto lopuksi tuoreella tillillä.
Raikkain kalaliemi syntyy itse keittämällä. Jos aikaa ei ole, etsi kauppojen valikoimista käyttövalmista kalalientä litran tetrassa (valmistajana Puljonki). Liemikuutioista ja fondeista valmistettua kalalientä kannattaa maistella ja miettiä, riittäisikö pakkausohjetta pienempi määrä. Suolaa voi lisätä myös itse.