Kotivinkki

Savulohikeitto kaurakermalla

30 min
4
0

Savulohikeitto kaurakermalla

Tästä ei lohikeitto parane. Savulohi antaa sopalle herkullisen lisäaromin ja kaurakerma uskomattoman täyteläisen suutuntuman, ilman voita.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 8perunaa
  • 2sipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 lkalalientä
  • tai 1 l vettä ja 1–2 kalaliemikuutiota
  • (tai 2–3 rkl kalafondia)
  • 250 glohifileetä
  • 250 gsavulohifileetä
  • 2 ½ dlkaurakermaa (esim. Oatly)
  • 2–3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulit siinä. Lisää perunat ja pyörittele niitä hetki kattilassa.
 

3. Lisää kalaliemi tai vesi ja liemikuutiot tai fondi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
 

4. Irrota sillä aikaa tuoreesta kalasta ja savulohifileestä nahka ja leikkaa fileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
 

5. Lisää kaurakerma lohikeittoon ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja hauduta kypsäksi 2–3 minuuttia. Mausta lohikeitto lopuksi tuoreella tillillä.

Suosittelemme myös näitä

Vinkki!

VINK VINK Raikkain kalaliemi syntyy itse keittämällä. Jos aikaa ei ole, etsi kauppojen valikoimista käyttövalmista kalalientä litran tetrassa (valmistajana Puljonki). Liemikuutioista ja fondeista valmistettua kalalientä kannattaa maistella ja miettiä, riittäisikö pakkausohjetta pienempi määrä. Suolaa voi lisätä myös itse.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä