


Savulohikeitto kaurakermalla
30 min
Tästä ei lohisoppa parane. Savulohi antaa sopalle herkullisen lisäaromin ja kaurakerma uskomattoman täyteläisen suutuntuman, ilman voita.
Reseptin ainekset
4-5 annosta
8
perunaa
2
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
kalalientä (tai 1 l vettä ja 1–2 kalaliemikuutiota tai 2–3 rkl kalafondia)
250 g
lohifileetä
250 g
savulohifileetä
2 ½ dl
kaurakermaa (esim. Oatly)
2–3 rkl
tuoretta tilliä
Savulohikeitto kaurakermalla – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulit siinä. Lisää perunat ja pyörittele niitä hetki kattilassa.
- Lisää kalaliemi tai vesi ja liemikuutiot tai fondi. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Irrota sillä aikaa tuoreesta kalasta ja savulohifileestä nahka ja leikkaa fileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Lisää kaurakerma lohikeittoon ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja hauduta kypsäksi 2–3 minuuttia. Mausta lohikeitto lopuksi tuoreella tillillä.
Vinkki!
Raikkain kalaliemi syntyy itse keittämällä. Jos aikaa ei ole, etsi kauppojen valikoimista käyttövalmista kalalientä litran tetrassa (valmistajana Puljonki). Liemikuutioista ja fondeista valmistettua kalalientä kannattaa maistella ja miettiä, riittäisikö pakkausohjetta pienempi määrä. Suolaa voi lisätä myös itse.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat