


Kesäklassikko uudella tavalla! Pikkelöity savulohi on kalaruokien tähti – kirpeä etikkaliemi raikastaa rasvaisen lohen täydellisesti
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Pikkelöimällä paremmaksi! Perinteinen savulohi saa pirteää makua pikapikkelöinnistä. Etikkaliemi raikastaa rasvaisen kalan makua juuri sopivasti. Tarjoa pikkelöity savulohi uusien perunoiden tai salaatin kera.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
lämminsavulohta
½ (100 g)
fenkolia
1 dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
limen mehua
Lisäksi
1
pieni punasipuli
lehtipersiljaa
Pikkelöity savulohi valmistuu näin:
- Suikaloi fenkoli.
- Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan. Lisää fenkolit ja kiehauta seos. Anna liemen jäähtyä.
- Poista lohesta mahdolliset ruodot ja paloittele lohi rennosti muutaman sentin paloiksi. Asettele palat tarjoiluvadille.
- Lusikoi liemi fenkolien kanssa lohipalojen päälle.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Laita sipulirenkaat lohen päälle. Anna maustua puoli tuntia viileässä.
- Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat