Vau, mitkä raamit! Ruutulasiseinä on kodin tyylikkäin tilanjakaja – katso 13+1 upeaa ideaa eri tiloihin

Vau, mitkä raamit! Ruutulasiseinä on kodin tyylikkäin tilanjakaja – katso 13+1 upeaa ideaa eri tiloihin
Supertrendikäs ruutulasiseinä sopii tilanjakajaksi niin keittiöön, kuin olo-, makuu- ja kylpyhuoneeseenkin. Näihin ideoihin ihastut!
Julkaistu: 4.2.2020
Ilmava ruutulasiseinä on ihanteellinen tilanjakaja silloin, kun tilan toinen puoli uhkaa jäädä ikkunattomaksi ja vaille luonnonvaloa. Lasinen seinä tai ovi pelastaa alkovisyvennyksen ja pitkulaisen tilan. Ruutulasiseinä on kätevä myös siitä, että se ei vie lattia-alaa yhtä paljon kuin tavallinen seinä.
Lasiseinä voi ylettyä kattoon asti, ja se voi olla kiinteä tai ovellinen. Näyttävät, mustakehyksiset lasiseinät luovat loftmaista tunnelmaa.
Lasin eteen voi ripustaa verhot lisäämään tarvittaessa yksityisyyttä. Käytä tarpeen mukaan valon läpäisevää tai pimentävää kangasta.

1. Lasiovi avaa näkymän

Mustaraamiset, korkeat lasiovet erottavat makuuhuoneen muista tiloista. Makuuhuoneesta on kaunis näkymä läpi talon, joka on taitavasti laajennettu pienestä puutalosta.

2. Valoa mutta myös yksityisyyttä

Maitolasiset ovet päästävät valoa läpi mutta säilyttävät silti tilan yksityisyyden.

3. Lisähuone ilman järeitä seiniä

Viisihenkinen perhe sai mahdutettua kerrostalokotinsa olohuoneeseen vanhempien makuuhuoneen lasiseinän avulla. Ylelliseen hotellityyliin kuuluu näyttävä petaus, joka saa näkyä olohuoneen puolelle.

4. Unet lasiovien takana

Makuuhuone on erotettu olohuoneesta teräskehikolla raamitetuilla Nissinen Design Groupin lasiovilla. Tarvittaessa verhot voi vetää makuuhuoneen puolelta näkösuojaksi.

5. Tilan ja valon tuntua

Nuorenparin olohuoneessa on katosta lattiaan ulottuvat mustaraamiset ruutulasiovet. Ne toimitti Selki-asema.

6. Vierashuoneen pelastus

Kirjastohuoneeseen, jossa majoitetaan myös vieraita, tuli lasiovien ansiosta oma rauha mutta silti valoa ja avaruutta. Ovet ovat Hietakarin Bläk-mallistosta.

7. Näkymät alakertaan

Perheen aikuisten makuuhuone sijaitsee toisessa kerroksessa portaikon vieressä. Portaikon puoleinen seinä on kokonaan lasia. Lasi eristää ääntä, mutta takaa näkymät kodin muihin tiloihin.

8. Oviaukon laajennus avartaa

Remontissa makuuhuoneen oviaukkoa suurennettiin ja umpiovet korvattiin mustakehyksisillä lasiovilla, jotka teetettiin metallipajalla. Nyt valo kulkee talon läpi ja vaikutelma on avara.

9. Vaihtoehto mustille raameille

Puukarminen lasiseinä syntyi talkoovoimin. Sen taakse jää kirjastohuone, jota kautta pääsee asunnon vuokrattavaan pikkuyksiöön. Tutustu valokuvaajan urbaaniin kotiin täällä.

10. Seinä vai palapeli?

Olohuoneesta on erotettu ruutulasiseinällä osa makuuhuoneeksi. Ruudukko on näyttävä yksityiskohta.

11. Stop roiskeille

Ruutulasi sopii myös kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen suihkutilassa lasiovet ovat paitsi kauniit myös käytännölliset.

12. Keittiön yksityiskohta

Keittiön ja ruokailutilan välinen lasiseinä jakaa tilaa kepeästi päästäen lävitseen molemmilta puolilta tulevan luonnonvalon. Lasiseinä antaa sisustukselle myös ripauksen Japani-henkeä. Sen toimitti helsinkiläinen Wall-Up.

13. Ryhdikkäät raamit

Tyylikkäät lasiseinä ja -ovi korvaavat suihkuverhon. Musta ryhdistää kokovalkoisen kylpyhuoneen.

+ 14. Vanhojen ikkunoiden uusi elämä

Ruutulasiseinän voi toteuttaa näinkin! Vanhoista ikkunoista tehty lasiseinä ja -ovet ovat kaunis vaihtoehto mustalle ruutulasille.
Juttu on julkaistu alun perin 6.8.2018.
2 kommenttia