Vau, mitkä raamit! Ruutulasiseinä on kodin tyylikkäin tilanjakaja – katso 17+1 upeaa ideaa eri tiloihin

Vau, mitkä raamit! Ruutulasiseinä on kodin tyylikkäin tilanjakaja – katso 17+1 upeaa ideaa eri tiloihin
Ruutulasiseinä tai -ovi on oivallinen ratkaisu, kun osa tilasta uhkaa jäädä vaille riittävää luonnonvaloa. Raamikas mutta ilmava ruutulasi rajaa tilaa rajoittamatta valoa ja näkymiä. Yksityisyyttä saa tarvittaessa verhojen avulla. Näihin ideoihin ihastut!
Julkaistu: 3.9.2021

Ilmava ruutulasiseinä on ihanteellinen tilanjakaja silloin, kun tilan toinen puoli uhkaa jäädä ikkunattomaksi ja vaille luonnonvaloa. Lasinen seinä tai ovi pelastaa alkovisyvennyksen ja pitkulaisen tilan. Ruutulasiseinä on kätevä myös siitä, että se ei vie lattia-alaa yhtä paljon kuin tavallinen seinä.

Lasiseinä voi ylettyä kattoon asti, ja se voi olla kiinteä tai ovellinen. Näyttävät, mustakehyksiset lasiseinät luovat loftmaista tunnelmaa.

Lasin eteen voi ripustaa verhot lisäämään tarvittaessa yksityisyyttä. Käytä tarpeen mukaan valon läpäisevää tai pimentävää kangasta.

1. Lasiovi avaa näkymän

Lattiasta kattoon ulottuva ruutulasiseinä ovineen erottaa makuuhuoneen kodin muista tiloista. Makuusopesta avautuu läpi kodin kaunis näkymä, jonka saa tarvittaessa peitettyä verhoilla.

2. Valoa pimentämättä

Ullakkoasunto suorastaan kylpee valossa. Vierashuone on erotettu olohuoneesta Suomen lasitehtaan kapearaamisella lasiseinällä.

3. Unet lasiovien takana

Makuuhuone on erotettu olohuoneesta teräskehikolla raamitetuilla Nissinen Design Groupin lasiovilla. Tarvittaessa verhot voi vetää makuuhuoneen puolelta näkösuojaksi.

4. Lähes näkymätön ratkaisu

Ikkunattoman, neljän neliön kokoisen alkovin ongelmana olivat pimeys ja huono ilmanvaihto. Remontissa alkovi avattiin kohti eteistä, jolloin makuusoppi sai enemmän tilaa ja valoa. Tilaa jakamaan asennettiin valkokarmiset lasiseinä- ja ovi.

5. Lisähuone ilman järeitä seiniä

Viisihenkinen perhe sai mahdutettua kerrostalokotinsa olohuoneeseen vanhempien makuuhuoneen metallirunkoisen lasiseinän avulla. Ylelliseen hotellityyliin kuuluu näyttävä petaus, joka saa näkyä olohuoneen puolelle. Tarvittaessa lasiseinän eteen voi vetää pellavaverhot.

6. Loft-hengen täydentäjät

Vanha toimisto remontoitiin lapsiperheen loftmaiseksi kodiksi. Vanhemmat kehystivät oman makuutilansa lasiseinillä. Näkösuojaa saa mustilla samettiverhoilla. Lasiseinät toteutti lahtelainen Maakunnan Lasi.

7. Vierashuoneen pelastus

Kirjastohuoneeseen, jossa majoitetaan myös vieraita, tuli lasiovien ansiosta oma rauha mutta silti valoa ja avaruutta. Ovet ovat Hietakarin Bläk-mallistosta.

8. Näkymät alakertaan

Perheen aikuisten makuuhuone sijaitsee toisessa kerroksessa portaikon vieressä. Portaikon puoleinen seinä on kokonaan lasia. Lasi eristää ääntä, mutta takaa näkymät kodin muihin tiloihin.

9. Oviaukon laajennus avartaa

Kerrostalohuoneiston remontissa makuuhuoneen oviaukkoa suurennettiin. Umpiovet korvattiin mustakehyksisillä lasiovilla, jotka teetettiin metallipajalla. Nyt valo kulkee talon läpi ja vaikutelma on avara.

10. Vaihtoehto mustille raameille

Puukarminen lasiseinä syntyi talkoovoimin. Sen taakse jää kirjastohuone, jota kautta pääsee asunnon vuokrattavaan pikkuyksiöön.

Tämä ratkaisu sopii niille, joiden vaatehyllyt ja -tangot pysyvät ojennuksessa. Käytävän päädystä erotettuun vaatehuoneeseen pääsee luonnonvaloa mielenkiintoisen ruutulasiseinän läpi. Puuseppä toteutti sen tammirimoista. Tutustu valokuvaajan urbaaniin kotiin täällä.

11. Rauhaa ruudun takana

Yksi suuri huone jaettiin ruutulasiseinällä kahdeksi tilaksi. Isommassa on lastenhuone ja pienemmässä työtila. Mustarunkoinen lasiseinä on Hietakari Sandriffin Paris.

12. Valoa mutta myös yksityisyyttä

Maitolasiset ovet päästävät valoa läpi mutta säilyttävät silti tilan yksityisyyden.

13. Koko keittiön juju

1980-luvun asunnossa keittiön ja olohuoneen välillä oli aiemmin umpinainen seinä, joka päätettiin purkaa keittiöremontin yhteydessä. Tilalle asennettiin näyttävä lasiseinä, joka tilattiin mittojen mukaan Virosta parvekelasituksiin erikoistuneen Raiman Oy:n kautta.

14. Valoa läpäisevä yksityiskohta

Keittiön ja ruokailutilan välinen lasiseinä jakaa tilaa kepeästi päästäen lävitseen molemmilta puolilta tulevan luonnonvalon. Lasiseinä antaa sisustukselle myös ripauksen Japani-henkeä. Sen toimitti helsinkiläinen Wall-Up.

15. Stop roiskeille

Ruutulasi sopii myös kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen suihkutilassa lasiovet ovat paitsi kauniit myös käytännölliset.

16. Suihkuverhon tilalla

Tyylikkäät lasiseinä ja -ovi korvaavat suihkuverhon. Musta ryhdistää kokovalkoisen kylpyhuoneen.

17. Ryhdikkäät raamit

Kylpytilojen ja kodinhoitohuoneen välinen seinä korvattiin metallirunkoisella lasiseinällä. Seinän valmisti mittojen mukaan kotimainen Wall Up.

+ 18. Vanhojen ikkunoiden uusi elämä

Ruutulasiseinän voi toteuttaa näinkin! Vanhoista ikkunoista tehty lasiseinä ja -ovet ovat kaunis vaihtoehto mustalle ruutulasille.

Juttu on julkaistu alun perin 6.8.2018.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
2 kommenttia