Ruutulasiseinä on kodin tyylikkäin tilanjakaja – katso 9 upeaa vaihtoehtoa

1

Muistat varmaan lasitiilet? Niiden modernimpi kaveri on supertrendikäs ruutulasiseinä, joka sopii tilanjakajaksi niin keittiöön, kuin olo-, makuu- ja kylpyhuoneeseenkin.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ilmava ruutulasiseinä on ihanteellinen tilanjakaja silloin, kun tilan toinen puoli uhkaa jäädä ikkunattomaksi ja vaille luonnonvaloa. Lasinen seinä tai ovi pelastaa alkovisyvennyksen ja pitkulaisen tilan. Ruutulasiseinä on kätevä myös siitä, että se ei vie lattia-alaa yhtä paljon kuin tavallinen seinä.

Lasiseinä voi ylettyä kattoon asti, ja se voi olla kiinteä tai ovellinen. Näyttävät, mustakehyksiset lasiseinät luovat loftmaista tunnelmaa.

Lasin eteen voi ripustaa verhot lisäämään tarvittaessa yksityisyyttä. Käytä tarpeen mukaan valon läpäisevää tai pimentävää kangasta.

1. Kiinnitys katonrajassa

Lähes neljämetrinen kokonaisuus jakaa tilan Estetic-liukuovilla, jotka on kiinnitetty kattoon. Ovet eivät tarvitse alakiskoa vaan pysyvät linjassa teipillä kiinnitettävien ovenohjaustappien avulla, Elfa.

2. Valoa ja yksityisyyttä

Maitolasiset ovet päästävät valoa läpi mutta säilyttävät silti tilan yksityisyyden. Bongasitko sinäkin tämän oviaukon asuntomessuilta Porin Energia Valovoima -talosta? Kuva Antti Vettenranta.

3. Unet ruutujen takana

Suureen olohuoneeseen saa ylimääräisen huoneen lasiseinällä. Halutessaan lasin eteen voi vetää pellavaverhot, jotka on asennettu makuuhuoneen puolelle. Kuva Krista Keltanen.

4. Tilan tuntua

Mittatilaustyönä saa juuri omaan tarpeeseen sopivat ovet. Kaksi taittuvaa lasiovea lisäävät tilan tuntua, Nissinen Design Group.

5. Näkymät alakertaan

Porin asuntomessujen kohteessa As Oy Porin Jokisimpukka perheen aikuisten makuuhuone sijaitsee toisessa kerroksessa portaikon vieressä. Portaikon puoleinen seinä on kokonaan lasia. Kuva Hannes Paananen.

6. Alkovin unelma

Lasiset liukuovet ovat pienen kodin unelmaratkaisu, sillä ne eivät vie ylimääräistä tilaa. Lasitehdas.

7. Seinä vai palapeli?

Olohuoneesta on erotettu ruutulasiseinällä osa makuuhuoneeksi. Kuva Riitta Sourander.

8. Stop roiskeille

Kylpyhuoneen suihkutilassa lasiovet ovat paitsi kauniit myös käytännölliset. Kuva Riikka Kantinkoski.

9. Puhdasta kauneutta

Tyylikkäät lasiseinä ja -ovi korvaavat suihkuverhon. Kuva Krista Keltanen.
Julkaistu: 6.8.2018