Avotakka

Ruudullinen lasiseinä toi 15 vuotta vanhan keittiön tähän päivään – näin ilme uudistui ilman isoa remonttia

Ruudullinen lasiseinä toi 15 vuotta vanhan keittiön tähän päivään – näin ilme uudistui ilman isoa remonttia
Keittiön päivityksen voi tehdä myös ilman isoa remonttia. 2000-luvun alun kiiltävät kaapinovet ja maito­lasi vaihtuivat mattamustaan metalliin ja pehmeään kalkkimaalipintaan.
Julkaistu 13.2.2019

Uudet ovet vanhoihin runkoihin

Rivitalon keittiö muuttui kuin toiseksi, kun 15 vuotta vanhojen kalusteiden kiiltävät ja kellertävät ovet vaihdettiin mattavalkoisiin. Keittiön toimittaneen Nixin mallisto oli ehtinyt muuttua, mutta samalta valmistajalta sai mittatilattua uudet etusarjat ja ovet vanhoihin runkoihin. Niinpä kaikki rungot säilytettiin ja vain pinnat vaihdettiin.

Kippikaappien tilalle avohyllyjä

Alun perin keittiön yläkaapeissa oli kippiovet vihreästä maitolasista, mutta ne vaihdettiin remontissa sivulle aukeaviin. Osa ylähyllyistä poistettiin ja loppujen väliin asennettiin Kvikin avohyllyt. Mattamusta metallihylly keventää valkoista kaappirivistöä. Itse tehty keramiikka lisää kodikasta tuntua.

Lasiseinä tuo Japani-henkeä

Sisustussuunnittelija Sirpa Tapprest ideoi keittiön ja viereisen ruokailutilan väliin lasiseinän, joka jakaa tilaa kepeästi päästäen lävitseen molemmilta puolilta tulevan luonnonvalon. Lasiseinä antaa sisustukselle myös ripauksen Japani-henkeä. Sen toimitti helsinkiläinen Wall-Up. Tason alla olevien kaappien maitolasiovet vaihdettiin levyoviin, mikä rauhoittaa yleisilmettä ja ruokailutilan tunnelmaa.

Kalkkimaalilla elävä pinta

Välitilan lasitus poistettiin ja seinä maalattiin. L’Autent­hiquen kalkkimaalin sävy 78/Duinen elää valon mukana vihreästä ruskeaan. Auringon kulku olohuoneen puolelta keittiön ilta-aurinkoon muuttaa koko tilan luonnetta. Seinäpintaa suojaa Väri-Kallen kalustevaha, jota ilman kalkkimaali ei kestäisi vesiroiskeita ja pyyhkimistä. Taso on saarnea. Oliivipuun suojaruukku on käsityötä.

Kommentoi »