Meidän Talo

Kaunista ja käytännöllistä! Pimeä ja rasvankäryinen alkovi raikastui harmoniseksi makuusopeksi – näin remontti tehtiin

Kaunista ja käytännöllistä! Pimeä ja rasvankäryinen alkovi raikastui harmoniseksi makuusopeksi – näin remontti tehtiin
Ennen remonttia kerrostaloyksiön ikkunaton alkovi oli pimeä ja täynnä keittiön käryjä. Uudistuksessa makuusoppi sai lisää valoa ja tilaa.
Julkaistu: 10.10.2019

Vuonna 1911 rakennetun kerrostaloyksiön makuualkovi sijaitsi hankalasti keittiön perällä. Ikkunaton neljän neliön alkovi tuntui asukkaista luolalta, jossa ei tiennyt oliko yö vai päivä. Ongelmana oli myös huono ilmanvaihto. Vieressä olevan keittiön käryt olivat usein illalla odottamassa yöpuulle menijää.

Alkovin muutos tyylikkääksi makuuhuoneeksi toteutettiin taloyhtiön putkiremontin yhteydessä. Samalla menivät uusiksi huoneiston pinnat, vesi- ja viemärivedot, ilmastointi ja sähköt.

Tältä alkovi näytti ennen remonttia.
Uudessa makuuhuoneessa on tilaa sängyn molemmin puolin, jolloin kummankaan ei tarvitse nukkua seinää vasten. Sängynpäätynä on nettikirpparilta ostettu vanha komeronovi, jonka asukkaat ovat itse kunnostaneet. Sängynpäädyksi sen viimeistelee oven päälle asennettu leveä lauta ja koristeellinen kulmalista.
Vaikka makuuhuoneessa ei ole ikkunaa ulos, se on aamuisin valoisa. Tilan saa pimennettyä lasiseinän eteen vedettävällä pellavaverholla. Kapea vaatekaappi on Juvin ja se on maalattu Tikkurilan Helmi-maalin sävyllä Spa.

Remontissa alkovi avattiin kohti eteistä. Tilaa jakamaan asennettiin lasiseinä- ja ovi. Samalla keittiön puolella ollut vanha oviaukko suljettiin. Uuteen makuuhuoneeseen saatiin kaivattua lisätilaa yhdistämällä siihen eteisen perällä ollut kiintokaappi, josta oli myöhemmin muokattu pieni kylpyhuone. Kodin alkuperäinen wc laajennettiin kylpyhuoneeksi.

Remontti alkoi alkovin ja eteisen välisen seinän sekä minikylpyhuoneen purkamisella. Kylpyhuoneen lattia piikattiin auki. Valusta löydettiin muun muassa uuniritilöitä “raudoituksena”. Myös eteisen notkuva lattia avattiin. Laudoituksen alta paljastui, että lattian koolaukset oli sahattu poikki suihkun rakentamisen yhteydessä. Uudet koolaukset valettiin pikabetonilla paikalleen. Eteisen lattiaan asennettiin levyt, joiden päälle tuli laatoitus.

Vanha keittiö oli remontoitu edellisen kerran 1990-luvulla.
Remontissa alkovin oviaukko levytettiin umpeen. Kauniin yläikkunan ansiosta makuusoppeen saadaan nyt luonnonvaloa. Oikea ikkunan koko löytyi kokeilemalla erikokoisia ikkunoita tietokoneen kuvankäsittelyohjelmassa. Seinään myös teipattiin erikokoisia ikkuna-aukkoja. Kodin alkuperäinen lautalattia otettiin remontissa esille ja kunnostettiin.

Vanhaa lautalattiaa jatkettiin alkovin puolelle olohuoneen lattiasta kierrätetyillä laudoilla. Lautalattia hiottiin ja koealueelle tehtiin lipeöinti, jonka seurauksena siitä tuli vihertävä. Lattia käsiteltiin lopulta Osmo Colorin vaaleanharmaalla vahalla. Alkovin seinät ja katto tasoitettiin ja maalattiin, jonka jälkeen lasiseinä ja -ovi sekä yläikkunat asennettiin paikoilleen.

Projektin huipensi itse nikkaroitu sänky. Sängyn jalat tilattiin Latviasta ja runkopuut helsinkiläisestä erikoishöyläämöstä. Samasta höyläämöstä saatiin myös talon tyyliin sopivat leveät lattialistat. Makuuhuoneen hienovaraisesti toteutettu muutos istuu jugendtalon tyyliin täydellisesti. Asukkaille muutos oli kaiken vaivan väärti.

Makuuhuoneen lasiseinä puukarmeineen näyttää siltä kuin se olisi aina ollut siinä. Seinät on maalattu Farrow & Ballin täysmatalla maalilla, joka tekee pinnasta puuterimaisen. Makuusopen lattia on käsitelty Osmo Colorin vahalla. Eteisen lattialaatat on tilattu ruotsalaisesta rautakaupasta ja haettu itse Göteborgista. Marokkolainen kuviolaatta sopii talon tyylin täydellisesti.

Mitä remontti maksoi?

  • Alkovin lasiseinä- ja ovi asennettuna 5 200 e
  • Seinänlevytystyö ja materiaalit 1 200 e
  • Seinämaali ja lattiavaha 120 e
  • Lattialistat 50 e
  • Sängyn helat ja puuosat 300 e
  • Yöpöydät, seinävalaisin, vaatekaappi ja matto 880 e
  • Verho mittatilauksena Latviasta 108 e

Yhteensä 7 858 euroa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
6 kommenttia