
4 × mokkapala – ”Paras kokeilemani resepti, en käytä enää muita” ja muut lukijoidemme rakastamat mokkapalaohjeet
Mokkapalat, mokkaneliöt tai masaliisat! Rakkaalla leivonnaisella on monta nimeä ja yhtä monta tapaa tehdä. Onko sinun suosikkisi tiivis vai kuohkea, vaalea vai tumma, reilusti kahvinmakuinen vai ihan jotain muuta – esimerkiksi suolakinuskilla säväytetty?
1. Parhaat perusmokkikset
Parhaissa mokkapaloissa on sopivasti mehevä pohja sekä herkullinen kuorrutus, joka maustetaan vahvalla kahvijuomalla. Tällä reseptillä onnistut varmasti!
Tämä ohje on monien lukijoidemme suosikki- ja vakioresepti. ”Meidän perheen vakkariresepti”, kirjoittaa yksi, ja toinen jatkaa: ”Paras mokkapalaohje, johon olen tähän mennessä törmännyt! Oli meheviä, ja kahvin maku erottui kunnolla.”

2. Tuhdimmat neliöt
Mokkaneliöiden valmistaminen on ihan superhelppoa: sekoita taikina, paista, kuorruta – ja valmista tuli.
”Paras kokeilemani mokkapalaresepti. En käytä enää muita”, kertoo lukijamme reseptin kommenteissa. Toinen kertoo ihastuneensa reseptiin jo kauan sitten: ”Ihan paras mokkapalaresepti. Tehnyt tällä ohjeella siitä saakka, kun sen Maku-lehdestä bongasin.”

3. Suolakaramellillä silatut
Suolakaramellillä tuunatut mokkapalat saavat päälleen hieman erilaisen kuorrutteen kuin mokkapalat yleensä. Ruudut viimeistellään suolapähkinöillä, jotka antavat juuri sopivan suolaisuuden koko leivokseen.
”Todella herkullista! Sokerihiirenä tuunasin sen verran että tein vain yhden vuoallisen, eli puolitin pohjan ainekset mutta kuorrutetta tein melkein koko ohjeen määrän. Lisäsin kuorrutteeseen vielä n. 1/4 tl suolaa ja käytin hunajapaahdettuja cashew- ja maapähkinöitä. NAM”, hehkuttaa lukijamme.

4. Matildan äidin legendaariset
Matildan äidin mokkapalat ovat tulleet tunnetuiksi jalkapallokenttien laidalta. Raastettu suklaa, triplakuorrute sekä mehevä rakenne tekevät Matildan äidin mokkapaloista vastustamattoman hyviä. Salainen ainesosa on Pätkis-patukka.
