Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minTuunaa mokkapalat uusiksi banaanilla, paahteisilla suolapähkinöillä ja täyteläisellä maapähkinävoilla. Voit tehdä salted caramel -mokkapalat jo valmiiksi pakastimeen odottamaan juhlia.
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 8.6.2017

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Reseptin ainekset (50 palaa)
Taikina
- 250 gvoita
- 6 kplmunaa
- 5 dlfariinisokeria
- 2 kplkypsää banaania (muusattuna)
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rklleivinjauhetta
- 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)
Kuorrutus ja koristelu
- 200 gvoita
- 250 g (1 prk)maapähkinävoita (esim. Urtekram Peanut Butter Smooth)
- 5 dltomusokeria
- 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)
Lisäksi
- 2kertakäyttöistä alumiinivuokaa (Eskimo, 20 x 30 cm)
Salted caramel -mokkapalat valmistuvat näin:
- Sulata kattilassa voi. Anna voisulan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja muusatut banaanit.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä. Jos haluat pakastaa mokkapalat, peitä ne foliolla ja pakasta kokonaisena ja kuorruttamattomana levynä. Kuorruta leivonnainen vasta sulattamisen jälkeen.
- Sulata kattilassa voi. Sekoita haaleaan voisulaan maapähkinävoi ja tomusokeri. Levitä seos heti mokkapalojen päälle veitsellä. Seos on tanakkaa. Ripottele päälle heti suolapähkinät.
Vinkki!
Leivo myös mainiot perinteiset mokkikset! Kurkkaa suosittu mokkapalareseptimme tästä.

Kahden suklaan mokkapalat – tuplaherkku, joka on jokaisen suklaanystävän unelmien täyttymys
Kotivinkki

Minttusuklaa-mokkapalat saavat makunsa After Eight -suklaasta – kokeile ja ihastu!
Maku

Pöllömokkapalat – tuorejuustolla kuorrutettujen mokkisten hauska koristelu tuo hymyn huulille
Kotivinkki

Hellapoliisin mokkapalat – suosikkibloggaajan luottoresepti
Maku

Vaaleat mokkapalat – herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille
Maku

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Gluteenittomat mokkapalat – mehevät ja herkulliset suosikkileivonnaiset
Maku

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Maku