Maku

Salted caramel -mokkapalat

1 h
5
1

Salted caramel -mokkapalat

Tuunaa mokkapalat uusiksi banaanilla, paahteisilla suolapähkinöillä ja täyteläisellä maapähkinävoilla. Voit tehdä salted caramel -mokkapalat jo valmiiksi pakastimeen odottamaan juhlia.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 palaa)

Taikina

  • 250 gvoita
  • 6 kplmunaa
  • 5 dlfariinisokeria
  • 2 kplkypsää banaania (muusattuna)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)

Kuorrutus ja koristelu

  • 200 gvoita
  • 250 gmaapähkinävoita (1 purkki, esim. Urtekram Peanut Butter Smooth)
  • 5 dltomusokeria
  • 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)

Lisäksi

  • 2 kertakäyttöistä alumiinivuokaa (Eskimo, 20 x 30 cm)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata kattilassa voi. Anna voisulan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja muusatut banaanit.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä. Jos haluat pakastaa mokkapalat, peitä ne foliolla ja pakasta kokonaisena ja kuorruttamattomana levynä. Kuorruta leivonnainen vasta sulattamisen jälkeen.

Sulata kattilassa voi. Sekoita haaleaan voisulaan maapähkinävoi ja tomusokeri. Levitä seos heti mokkapalojen päälle veitsellä. Seos on tanakkaa. Ripottele päälle heti suolapähkinät.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä