


Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tuunaa mokkapalat uusiksi banaanilla, paahteisilla suolapähkinöillä ja täyteläisellä maapähkinävoilla. Voit tehdä salted caramel -mokkapalat jo valmiiksi pakastimeen odottamaan juhlia.
Reseptin ainekset
50 palaa
Taikina
250 g
voita
6 kpl
munaa
5 dl
fariinisokeria
2 kpl
kypsää banaania (muusattuna)
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 dl
suolapähkinöitä (rouhittuina)
Kuorrutus ja koristelu
200 g
voita
250 g (1 prk)
maapähkinävoita (esim. Urtekram Peanut Butter Smooth)
5 dl
tomusokeria
2 dl
suolapähkinöitä (rouhittuina)
Lisäksi
2
kertakäyttöistä alumiinivuokaa (Eskimo, 20 x 30 cm)
Salted caramel -mokkapalat – ohje:
- Sulata kattilassa voi. Anna voisulan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja muusatut banaanit.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 cm × 30 cm).
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä. Jos haluat pakastaa mokkapalat, peitä ne foliolla ja pakasta kokonaisena ja kuorruttamattomana levynä. Kuorruta leivonnainen vasta sulattamisen jälkeen.
- Sulata kattilassa voi. Sekoita haaleaan voisulaan maapähkinävoi ja tomusokeri. Levitä seos heti mokkapalojen päälle veitsellä. Seos on tanakkaa. Ripottele päälle heti suolapähkinät.
Vinkki!
Leivo myös mainiot perinteiset mokkikset! Kurkkaa suosittu mokkapalaohjeemme tästä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat