Maku

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Tuunaa mokkapalat uusiksi banaanilla, paahteisilla suolapähkinöillä ja täyteläisellä maapähkinävoilla. Voit tehdä salted caramel -mokkapalat jo valmiiksi pakastimeen odottamaan juhlia.
KA
4.3
1
Julkaistu 8.6.2017


Reseptin ainekset (50 palaa)

Taikina

  • 250 gvoita
  • 6 kplmunaa
  • 5 dlfariinisokeria
  • 2 kplkypsää banaania (muusattuna)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)

Kuorrutus ja koristelu

  • 200 gvoita
  • 250 g (1 prk)maapähkinävoita (esim. Urtekram Peanut Butter Smooth)
  • 5 dltomusokeria
  • 2 dlsuolapähkinöitä (rouhittuina)

Lisäksi

  • 2kertakäyttöistä alumiinivuokaa (Eskimo, 20 x 30 cm)
Tulosta

Salted caramel -mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Sulata kattilassa voi. Anna voisulan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja muusatut banaanit.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on tikulla testattaessa kypsä. Anna jäähtyä. Jos haluat pakastaa mokkapalat, peitä ne foliolla ja pakasta kokonaisena ja kuorruttamattomana levynä. Kuorruta leivonnainen vasta sulattamisen jälkeen.
  4. Sulata kattilassa voi. Sekoita haaleaan voisulaan maapähkinävoi ja tomusokeri. Levitä seos heti mokkapalojen päälle veitsellä. Seos on tanakkaa. Ripottele päälle heti suolapähkinät.

Vinkki!

Leivo myös mainiot perinteiset mokkikset! Kurkkaa suosittu mokkapalareseptimme tästä.

1 kommentti