


Mokkaneliöt – helppo resepti, jolla onnistut varmasti
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mokkaneliöiden valmistaminen on ihan superhelppoa: sekoita taikina, paista, kuorruta – ja valmista tuli. Vaikeinta on yrittää olla syömättä koko pellillistä kerralla!
Reseptin ainekset
30 palaa
Mokkaneliöt
300 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
4 kpl
munaa
2 dl
kevytmaitoa
6 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
Kuorrutus
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
400 g
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
4 rkl
kahvijuomaa
2 tl
vaniljasokeria
Mokkaneliöt valmistuvat näin:
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa neliöiksi ja koristele nonparelleilla.
Vinkki!
Kaipaatko uutta luotto-ohjetta leivontareseptiesi joukkoon? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä mokkapalareseptimme, jolla valmistat herkulliset mokkikset kahvipöytään tai myyjäisiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat