Maku

Mokkaneliöt – helppo resepti, jolla onnistut varmasti

55 min
KA
4
7

Mokkaneliöiden valmistaminen on ihan superhelppoa: sekoita taikina, paista, kuorruta – ja valmista tuli. Vaikeinta on yrittää olla syömättä koko pellillistä kerralla!
Tulosta
Kuvat Merja Järvinen

Ainekset (30 palaa)

Mokkaneliöt

  • 300 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 6 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 400 gtomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 4 rklkahvijuomaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkaneliöt valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa neliöiksi ja koristele nonparelleilla.

Vinkki!

Kaipaatko lisää leivontainspiraatiota? Mokkapalat-sivultamme löydät runsaasti reseptejä sekä hauskoja ideoita mokkapalojen koristeluun.

MITÄ PIDIT?
4