Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Futisäidin bravuuri

Matildan äidin hekumalliset mokkapalat – nappaa futisäidin resepti, joka kerää kehuja!

33 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 13 min

Raastettu suklaa, triplakuorrute sekä mehevä rakenne tekevät Matildan äidin mokkapaloista vastustamattoman hyviä. Resepti on todettu toimivaksi tositilanteessa – turnausbuffetissa jalkapallokentän laidalla!

19.2.2025

Matildan äidin hekumalliset mokkapalat saivat nimensä marraskuussa 2024 pidetyssä junioreiden Panda cup -jalkapalloturnauksessa Espoossa. Jo etukäteen turnauksen nettisivuilla kerrottiin, että HooGee-joukkueen vanhempien pitämässä kahvilassa on mahdollisesti tarjolla näitä kulttimaineen saavuttaneita leivonnaisia.

Mokkapalareseptin on kehittänyt espoolainen Johanna Laaksomaa, jonka tyttäret Matilda ja Lilia pelaavat molemmat jalkapalloa. Mokkapalojen herkullisuuden salaisuuksia on Johannan mukaan kolme: triplakuorrute, browniemainen rakenne ja sekä pohjaan että kuorrutteeseen raastettu suklaa. Lue täältä lisää Johannan leivontaharrastuksesta ja siitä, miten Matildan äidin mokkapalat saavuttivat maineensa.

Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
4
munaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
maitoa
2 tl
vaniljauutetta
200 g
voita tai margariinia sulatettuna
1
Pätkis-patukka (36 g tai noin 50 g tummaa suklaata)
Kuorrutus
2
Pätkis-patukkaa (à 36 g)
75 g
voita sulatettuna
3 rkl
vahvaa kahvijuomaa
4 rkl
kaakaojauhetta
6–7 dl
tomusokeria

Matildan äidin hekumalliset mokkapalat – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sulata voi. Raasta suklaapatukka tai suklaa raastimen isommalla terällä. Sulata voi.
  3. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää myös vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Lisää voisula ja suklaaraaste, sekoita kevyesti käännellen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
  5. Paista 200 asteessa (kiertoilma 180 astetta) uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on valmis. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus. Raasta suklaapatukat. Sulata voi kattilassa ja lisää kahvi. Lisää suklaaraaste ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi. Siivilöi tomusokeria sekaan, lopuksi noin desi kerrallaan. Kuorrute on valmista, kun se alkaa kiinteytyä, mutta on silti levittyvää.
  7. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Koristele heti. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Sokerin määrää voi säätää makumieltymystensä mukaan. Johanna laittaa kuorrutteeseen jopa 10 desilitraa tomusokeria, mutta reseptin testannut ruokatoimittaja Annika Elomaa pudotti määrän 6–7 desiin.

Etsitkö sittenkin "tavallisten" mokkapalojen ohjetta ilman Pätkis-patukoita? Tällä ruokatoimittajamme loistavalla mokkapalaohjeella onnistut aina.

Matildan äidin mokkapalat

Näin valmistuvat Matildan äidin hekumalliset mokkapalat, katso video alta:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt