Laatikkoviljely on nyt huippusuosittua! Kurkkaa ideat ja perusta oma, helppohoitoinen lavatarha
Piha ja puutarha
Laatikkoviljely on nyt huippusuosittua! Kurkkaa ideat ja perusta oma, helppohoitoinen lavatarha
Laatikkoviljely mahdollistaa kasvien kasvatuksen myös niissä paikoissa, joissa se ei muuten olisi mahdollista. Laatikkoviljelmien hoitaminen vaatii vähemmän kumartelua, rikkaruohot on helppo pitää ulkopuolella ja kasvit viihtyvät auringon lämmittämässä maassa.
6.5.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Suuret, symmetrisesti sijoitellut viljelylaatikot tuovat mieleen geometriset renessanssipuutarhat. Sorakäytävät sopivat tyyliin eivätkä rikkaruohot viihdy niillä.
Yksikin laatikko tuo iloa. Lasikantisessa kasvilavasta satoa saa paljon aiemmin kuin avomaalta. Aurinkoinen seinusta on paras sijoituspaikka, sillä se on valmiiksi suojainen.
Laatikkoviljelyn ansiosta omalla pihalla voi kasvattaa vaikka perunaa. Aikainen viljelijä saa satoa varmasti jo juhannuspöytään. Jos kasvualusta on hiekkaa ja taimet saavat ravintonsa kasteluveden mukana, mukuloista tulee todella puhtaita.

Haluatko konkreettisia vinkkejä lavatarhan perustamiseen? Lue tämä juttu! Jos haluat nikkaroida viljelylaatikon itse, täältä löydät ohjeet.

Tomaatit nauttivat elämästään lämpimässä laatikkomullassa. Rimoista niille on nikkaroitu tukevat kiipeilytelineet. Laatikon takana oleva aita luo hyvän pienilmaston keräämällä lämpöä ja suojaamalla tuulilta.
Laatikkoviljely ei ole vain boheemien kierrätyspihojen harrastus. Uudesta laudasta saa nikkaroitua teräväkulmaisen siistejä laatikoita. Musta väri on paitsi tyylikäs myös käytännöllinen: se kerää lämpöä ja nopeuttaa kasvien kehitystä varsinkin viileinä kesinä. 
Tämä hersyvän värikäs puutarha osoittaa, kuinka monipuolinen laatikkoviljelmä voi olla. Jopa pikkupuuksi kasvatettu tyrni viihtyy siellä. Sen lisäksi korkeutta kasvustoon tuovat oksista kasattua salkoa kiipeävät pavut
Kommentoi »