Kello viiden tee – kutsu ystävät teekutsuille herkuttelemaan pientä suolaista ja makeaa

Kello viiden tee – kutsu ystävät teekutsuille herkuttelemaan pientä suolaista ja makeaa
Kello viiden tee eli afternoon tea juontaa juurensa 1840-luvulle englantilaiseen kartanotunnelmaan. Bedfordin herttuatar Anna oli iltapäivisin nälkäinen ja ratkaisi ongelman kutsumalla ystävänsä teelle nauttimaan samalla suolaisia ja makeita pikkuherkkuja. Heittäydy tunnelmaan ja keitä pannullinen höyryävää teetä! Nauti teen kanssa kamomillaskonsseja, kurkkuvoileipiä ja mintusuklaabrownieta.

Keitä kello viiden teelle kannullinen lempiteetäsi ja kokkaa sen seuraksi pientä suolaista ja makeaa. Jo yksi suolainen ja yksi makea tekee kello viiden tee -hetkestä juhlavan. Valitse suosikkisi seuraavista ohjeista.

Kurkkuleivät

Jos teet vain yhden suolaisen syötävän, valitse wasabilla säväytetyt kurkkuleivät. Kello viiden teen klassikko valmistuu helposti ja nopeasti. Kahden paahtoleipäviipaleen väliin sipaistaan wasabilla maustettua tuorejuustoa ja kurkkuviipaleita. Rapeutta tuo tuorejuuston sekaan lisätty vesikrassi.

Valkosuklaaskonssit sinihomejuusto-punajuuritäytteellä

Jos haluat kokeilla jotakin uutta, leivo valkosuklaiset skonssit ja täytä ne villisti keitetyllä punajuurella ja sinihomejuustoviipaleella. Tuore oregano ja balsamisiirappi viimeistelevät suolaisenmakean täytteen.

Makeat kamomillaskonssit

Tuoreita skonsseja ei voi kukaan vastustaa. Suosikkiherkut kannattaa leipoa heti teehetken iloksi, kun on tunti ylimääräistä aikaa. Kamomillaskonssit maustetaan yrttiteellä ja täytetään vaniljatuorejuustolla, vadelmahillollaja lemon curd -sitruunatahnalla.

After eight -brownie

Minttusuklaafanien lempiherkku on After eight -brownie. Sen suklaisessa taikinassa on tuoretta minttua ja päällä piparminttu-suklaakuorrutus. Tämä suklaaherkku menee teekutsuilla kuumille kiville.

Julkaistu: 22.8.2019
Kommentoi »