


Valkosuklaaskonssit sinihomejuusto-punajuuritäytteellä – villi suolapala kello viiden teelle
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Rakastatko yllättäviä yhdistelmiä? Nämä valkosuklaalla, sinihomejuustolla ja punajuurella viritetyt skonssit ovat taatusti teehetken hauskin makuyhdistelmä!
Reseptin ainekset
18 kpl
Valkosuklaaskonssit
100 g
valkosuklaata
3 dl
spelttijauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
125 g
voita
1 ½ dl
piimää tai kermaviiliä
2
munaa
Pinnalle
2 rkl
voisulaa tai maitoa
2 tl
unikonsiemeniä
Täyte
1 iso tai 2 pientä
punajuurta (keitettynä)
150 g
sinihomejuustoa
¾ dl
voita
1 dl
tuoretta oreganoa
1 rkl
balsamisiirappia
Valkosuklaaskonssit sinihomejuusto-punajuuritäytteellä – ohje:
- Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla.
- Yhdistä taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Yhdistä piimä ja munat. Kaada seos jauhojen joukkoon valkosuklaasulan kanssa ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikina ei sitkisty.
- Taputtele taikinasta kolmen sentin paksuinen neliö ja ota siitä pyöreällä muotilla skonsseja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös pyöritellä taikinasta palloja pellille.
- Voitele taikinapalat voisulalla tai maidolla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Viipaloi keitetty punajuuri ja sinihomejuusto. Voitele skonssit voilla. Täytä skonssit punajuurella, juustolla, oreganolla ja lorauksella balsamisiirappia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat