Muistathan kantarellien puhdistusniksin? Kokosimme parhaat vinkit ja reseptit sinulle, joka löysit keltaisia aarteita
Metsä (ja tori) on nyt pullollaan kantarelleja. Kokosimme ideat niiden löytäjälle: puhdistukseen, pakastamiseen ja tietenkin valmistukseen.
Löysitkö metsästä kunnon satsin kantarelleja, mutta ajatuskin niiden puhdistamisesta laiskottaa? Älä tuskastu, sillä voit puhdistaa kantarellit hitaan sutimisen sijaan nopeammin vedellä.
– Olen puhdistanut kantarellit pesemällä jo monen vuoden ajan, enkä ole huomannut aromien heikentyvän. Kyllähän sienet kastuvat metsässäkin sateessa, eli en näe, miksi nopea huuhtominen vaikuttaisi makuun sen enempää, kertoi sienestystä rakastava ruokatoimittaja Kati Pohja jutussamme vuonna 2023.
Lue koko juttumme kantarellien puhdistamisesta täältä.

Jos kantarelleja löytyi paljon, tiesithän, että sienet voi pakastaa? Ennen pakastusta sienet kannattaa paistaa. Rasvaa ei kuitenkaan kannata käyttää paistaessa, sillä se heikentää sienten säilyvyyttä pakastimessa. Lue tästä jutusta muut ruokatoimittajan parhaat kantarellien pakastusvinkit.
Kantarelleista pienimmät taas sopivat erinomaisesti pikkelöitäviksi. Katso pikkelöityjen kantarellien ohje täältä.

Jos kaipaat ideoita, mitä valmistaa kantarelleista, suosittelemme testaamaan tätä kantarellipiirakkaa. Siihen on ihastunut useampi Kotona-toimituksen jäsen.
– Tätä kantarellipiirakkaa pitää saada vähintään kerran sienikaudessa. Reseptin juju on Västerbotten-juusto, jota tulee sekä täytteeseen että pohjaan. Juuston ansiosta pohja on maukas, rapsakka ja sopivan mehevä eikä lainkaan hauras ja kuiva, niin kuin murotaikinapohjat välillä tuppaavat olemaan. Nimensä veroisesti siis paras kantarellipiirakka, kehuu Kotonan toimituspäällikkö Johanna Sjöholm.