


Pikkelöidyt kantarellit – hyödynnä kaikista pienimmät keltavahverot herkullisessa lisukkeessa
168 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 168 h 0 min
Pikkelöidyt kantarellit valmistetaan sekä söpöistä että maukkaista pikkusienistä. Viimeistele kastikkeet ja salaatit pikkelöidyillä sienillä tai tarjoa alkupalapöydässä juuston ja leivän kera.
Reseptin ainekset
Noin 1,5 litraa
1 l (noin 350 g)
pieniä kantarelleja
Liemi
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sinapinsiemeniä
6
katajanmarjaa
5
neilikkaa
2
laakerinlehteä
Pikkelöidyt kantarellit – ohje:
- Puhdista sienet. Keitä sieniä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, siivilöi ja valuta. Pane sienet puhtaisiin purkkeihin.
- Yhdistä liemiainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi sienten päälle, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Siirrä purkit kylmään ja anna maustua kylmässä noin viikko. Sienet säilyvät jääkaapissa pari kuukautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat