Maku

Pikkelöidyt kantarellit – hyödynnä kaikista pienimmät keltavahverot herkullisessa lisukkeessa

168 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
168 h
Pikkelöidyt kantarellit valmistetaan sekä söpöistä että maukkaista pikkusienistä. Viimeistele kastikkeet ja salaatit pikkelöidyillä sienillä tai tarjoa alkupalapöydässä juuston ja leivän kera.
GL
VE
MU
MA
LA
KA
0
0
Julkaistu: 23.8.2022


Reseptin ainekset (Noin 1,5 litraa)

  • 1 l (noin 350 g)pieniä kantarelleja

Liemi

  • 3 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 6katajanmarjaa
  • 5neilikkaa
  • 2laakerinlehteä
Tulosta

Pikkelöidyt kantarellit – ohje:

  1. Puhdista sienet. Keitä sieniä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, siivilöi ja valuta. Pane sienet puhtaisiin purkkeihin.
  2. Yhdistä liemiainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi sienten päälle, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  3. Siirrä purkit kylmään ja anna maustua kylmässä noin viikko. Sienet säilyvät jääkaapissa pari kuukautta.

Vinkki!

Pikkelöidyt kantarellit maistuvat esimerkiksi porsaankyljysten lisukkeena.

Kommentoi »