Pikkelöidyt kantarellit – hyödynnä kaikista pienimmät keltavahverot herkullisessa lisukkeessa
168 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
168 h Pikkelöidyt kantarellit valmistetaan sekä söpöistä että maukkaista pikkusienistä. Viimeistele kastikkeet ja salaatit pikkelöidyillä sienillä tai tarjoa alkupalapöydässä juuston ja leivän kera.
GL
VE
MU
MA
LA
KA
0
Kuvat
Julkaistu 23.8.2022

Pikkelöidyt kantarellit – hyödynnä kaikista pienimmät keltavahverot herkullisessa lisukkeessa
Reseptin ainekset (Noin 1,5 litraa)
- 1 l (noin 350 g)pieniä kantarelleja
Liemi
- 3 dlvettä
- 2 dlsokeria
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 2 tlsinapinsiemeniä
- 6katajanmarjaa
- 5neilikkaa
- 2laakerinlehteä
Pikkelöidyt kantarellit – ohje:
- Puhdista sienet. Keitä sieniä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, siivilöi ja valuta. Pane sienet puhtaisiin purkkeihin.
- Yhdistä liemiainekset kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi sienten päälle, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Siirrä purkit kylmään ja anna maustua kylmässä noin viikko. Sienet säilyvät jääkaapissa pari kuukautta.

Pikkelöidyt sienet
Maku

Pikkelöidyt tomaatit ovat todellinen monitoimilisuke – jos jotain tänä kesänä säilöt, kokeile tätä!
Maku

Näihin jää koukkuun! Pikkelöidyt sipulit ovat täydellinen lisuke – näin teet happaman mausteiset herkkusipulit itse
Kotivinkki

Pikkelöidyt kasvikset – hapokas ja raikas lisuke valmistuu helposti hölskyttelemällä
Maku

Herne-kurkkupikkelssi – raikas ja rapsakka lisuke, joka on täynnä makua
Kotivinkki

Mausteiset pikkelöidyt päärynät
Maku

Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit
Maku

Kantarellipikkelssi 15 minuutissa
Kotivinkki