


Porsaankyljykset sinappisessa kermakastikkeessa – klassikkoreseptin uusi tulkinta tyydyttää nostalgiannälän
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Porsaankyljykset saavat arvoisensa kumppanin sinappisesta kermakastikkeesta, jonka pikantti maku on peräisin appelsiinista ja lorauksesta vermuttia.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
porsaankyljystä
1 tl
paprikajauhetta
1
sipuli
1
luomuappelsiini
½ dl
kuivaa vermuttia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
dijonsinappia
4 rkl
rakuunaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2 dl
pikkelöityjä kantarelleja
Porsaankyljykset sinappisessa kermakastikkeessa – ohje:
- Jos haluat ruokaan pikkelöityjä kantarelleja, valmista ne erillisen ohjeen mukaan jo viikkoa aiemmin.
- Leikkaa kunkin kyljyksen rasvaan pari viiltoa, jotta kyljys ei käpristy paistettaessa. Mausta kyljykset paprikajauheella.
- Kuori ja hienonna sipuli. Pese appelsiini ja leikkaa kuoresta kuorimaveitsellä neljä pitkää siivua. Purista puolikkaan appelsiinin mehu kulhoon (noin 1 dl). Lisää vermutti.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista kyljyksiä keskilämmöllä molemmin puolin 2 minuuttia. Lisää voi ja paista vielä 2 minuuttia per puoli. Siirrä kyljykset sivuun.
- Laita sipulit pannulle ja paista 1–2 minuuttia. Lisää appelsiininmehu ja kiehauta. Lisää kerma, sinappi, appelsiininkuoret ja rakuuna.
- Pane kyljykset takaisin pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia paksuudesta riippuen. Käännä kerran kypsennyksen aikana. Ohenna kastike tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle pikkelöityjä kantarelleja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat