Maku

Porsaankyljykset sinappisessa kermakastikkeessa – klassikkoreseptin uusi tulkinta tyydyttää nostalgiannälän

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Porsaankyljykset saavat arvoisensa kumppanin sinappisesta kermakastikkeesta, jonka pikantti maku on peräisin appelsiinista ja lorauksesta vermuttia.
MU
GL
4.2
0
Julkaistu: 22.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4porsaankyljystä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1sipuli
  • 1luomuappelsiini
  • ½ dlkuivaa vermuttia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rkldijonsinappia
  • 4 rklrakuunaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 2 dlpikkelöityjä kantarelleja
Tulosta

Porsaankyljykset sinappisessa kermakastikkeessa – ohje:

  1. Jos haluat ruokaan pikkelöityjä kantarelleja, valmista ne erillisen ohjeen mukaan jo viikkoa aiemmin.
  2. Leikkaa kunkin kyljyksen rasvaan pari viiltoa, jotta kyljys ei käpristy paistettaessa. Mausta kyljykset paprikajauheella.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Pese appelsiini ja leikkaa kuoresta kuorimaveitsellä neljä pitkää siivua. Purista puolikkaan appelsiinin mehu kulhoon (noin 1 dl). Lisää vermutti.
  4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista kyljyksiä keskilämmöllä molemmin puolin 2 minuuttia. Lisää voi ja paista vielä 2 minuuttia per puoli. Siirrä kyljykset sivuun.
  5. Laita sipulit pannulle ja paista 1–2 minuuttia. Lisää appelsiininmehu ja kiehauta. Lisää kerma, sinappi, appelsiininkuoret ja rakuuna.
  6. Pane kyljykset takaisin pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia paksuudesta riippuen. Käännä kerran kypsennyksen aikana. Ohenna kastike tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle pikkelöityjä kantarelleja.

Vinkki!

Nappaa tästä pikkelöityjen kantarellien resepti.

Kommentoi »