Maku

Porsaankyljykset

1 h
3.5
0

Porsaankyljykset

MU
0
3.5
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporsaankyljyksiä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklvoita
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklmustapippuria (kokonaisia)

Kastike

  • 1 dlruokakermaa
  • 1 rklvehnäjauhoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Mausta porsaankyljykset suolalla ja pippurilla. Paista paistokasarissa pienessä määrässä rasvaa lihoihin kaunis ruskea paistopinta. Lisää vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Kuori ja lohko sipuli kuuteen osaan. Lisää sipuli ja maustepippurit paistokasariin. Anna hautua kannen alla 30–45 minuuttia.

Nosta lihat hetkeksi lautaselle. Siivilöi haudutusliemi ja kaada neste takaisin kasariin. Sekoita keskenään kerma ja jauhot. Suurusta liemi kermalla. Anna kiehua muutama minuutti ja nosta porsaankyljykset takaisin kastikkeeseen.

Nauti porsaankyljykset perinteisesti perunamuusin, etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä