Paras kantarellipiirakka! Mehevässä herkussa on juustoa sekä pohjassa että täytteessä
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 55 min
Kenties kaikkien aikojen paras kantarellipiirakka on tässä! Suolainen murotaikinapohja ja täyte saavat makunsa aromikkaasta Västerbotten-juustosta ja tuoreesta timjamista.
leivontakuulia tai kuivattuja herneitä (avuksi paistamiseen)
Paras kantarellipiirakka – ohje:
Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola kulhoon ja nypi murumaiseksi. Raasta juusto ja hienonna timjami sekä pohjaan että täytteeseen. Lisää desi juustoraastetta, ruokalusikallinen timjamia ja vesi taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina piirasvuoan (ø 25–26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran. Laita vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja laita taikinapohjan päälle. Täytä vuoka leivontakuulilla tai kuivatuilla herneillä, jotta reunat eivät vajoa. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Puhdista sienet ja leikkaa muutamaan osaan. Pienet voi käyttää kokonaisina. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista sieniä ja purjoa voissa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää timjami ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
Sekoita munat, juustoraaste, kerma ja mausteet keskenään.
Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Poista kuulat tai herneet leivinpaperin kanssa vuoasta. Ripottele sieni-purjoseos vuokaan ja kaada muna-kerma-juustoseos päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa paras kantarellipiirakka lämpimänä.
Vinkit!
Piirakan voi leipoa edellisenä päivänä. Se ei pahastu uudelleen lämmittämisestä.
Västerbotten-juuston lisäksi myös parmesaani tai pecorino sopivat reippaan suolaisina juustoina piirakkaan.