Maku

Paras kantarellipiirakka

1 h
3.8
0

Paras kantarellipiirakka

KA
0
3.8
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlporkkanasurvosta

Täyte

  • 5 dlkantarelleja
  • 2 kplsipulia
  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 2 dlkermaviiliä
  • 3 kplmunaa
  • 150 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja jääkaappikylmä, paloiteltu rasva. Aja seos murumaiseksi. Lisää porkkanasose ja surauta taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin rauhoittumaan.

Esikäsittele ja pienennä kantarellit. Hienonna sipulit. Kääntele sieniä ja sipulisilppua pannulla noin 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

Kumoa kulhoon ruoanvalmistusjogurtti, kermaviili, munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita ainekset.

Painele taikina suuren (noin 36 cm x 28 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sieni-sipulisilppu ja sitten munaseos. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

•Koristele leivonnainen kehäkukan ja basilikan lehdillä.

•Voit tehdä piiraan myös sekasienistä. Kun löydät metsästä vain muutaman tatin, haperon tai kehnäsienen, niin esikäsittele ne ja jatka ohjeen mukaan.

•Porkkanasoseen asemesta voit käyttää myös peruna-, selleri- tai palsternakkasosetta.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä