Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras kantarellipiirakka! Mehevässä herkussa on juustoa sekä pohjassa että täytteessä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 55 min

Kenties kaikkien aikojen paras kantarellipiirakka on tässä! Suolainen murotaikinapohja ja täyte saavat makunsa aromikkaasta Västerbotten-juustosta ja tuoreesta timjamista.

28.7.2023
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
125 g
voita tai margariinia
3 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1 dl
Västerbotten-juustoa raastettuna
1 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
vettä
Täyte
1 l
kantarelleja
1 dl
purjon valkoista osaa hienonnettuna
1 rkl
voita
1 rkl
timjamia hienonnettuna
3
munaa
2 d
Västerbotten-juustoa raastettuna
2 dl
kermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
leivontakuulia tai kuivattuja herneitä (avuksi paistamiseen)

Paras kantarellipiirakka – ohje:

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola kulhoon ja nypi murumaiseksi. Raasta juusto ja hienonna timjami sekä pohjaan että täytteeseen. Lisää desi juustoraastetta, ruokalusikallinen timjamia ja vesi taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirasvuoan (ø 25–26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran. Laita vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
  3. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja laita taikinapohjan päälle. Täytä vuoka leivontakuulilla tai kuivatuilla herneillä, jotta reunat eivät vajoa. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa muutamaan osaan. Pienet voi käyttää kokonaisina. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista sieniä ja purjoa voissa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää timjami ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  5. Sekoita munat, juustoraaste, kerma ja mausteet keskenään.
  6. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Poista kuulat tai herneet leivinpaperin kanssa vuoasta. Ripottele sieni-purjoseos vuokaan ja kaada muna-kerma-juustoseos päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa paras kantarellipiirakka lämpimänä.

Vinkit!

  • Piirakan voi leipoa edellisenä päivänä. Se ei pahastu uudelleen lämmittämisestä.
  • Västerbotten-juuston lisäksi myös parmesaani tai pecorino sopivat reippaan suolaisina juustoina piirakkaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt