


Paras kantarellipiirakka! Mehevässä herkussa on juustoa sekä pohjassa että täytteessä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 55 min
Kenties kaikkien aikojen paras kantarellipiirakka on tässä! Suolainen murotaikinapohja ja täyte saavat makunsa aromikkaasta Västerbotten-juustosta ja tuoreesta timjamista.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
125 g
voita tai margariinia
3 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1 dl
Västerbotten-juustoa raastettuna
1 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
vettä
Täyte
1 l
kantarelleja
1 dl
purjon valkoista osaa hienonnettuna
1 rkl
voita
1 rkl
timjamia hienonnettuna
3
munaa
2 d
Västerbotten-juustoa raastettuna
2 dl
kermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
leivontakuulia tai kuivattuja herneitä (avuksi paistamiseen)
Paras kantarellipiirakka – ohje:
- Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola kulhoon ja nypi murumaiseksi. Raasta juusto ja hienonna timjami sekä pohjaan että täytteeseen. Lisää desi juustoraastetta, ruokalusikallinen timjamia ja vesi taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Painele taikina piirasvuoan (ø 25–26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran. Laita vuoka jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
- Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja laita taikinapohjan päälle. Täytä vuoka leivontakuulilla tai kuivatuilla herneillä, jotta reunat eivät vajoa. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Puhdista sienet ja leikkaa muutamaan osaan. Pienet voi käyttää kokonaisina. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista sieniä ja purjoa voissa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää timjami ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
- Sekoita munat, juustoraaste, kerma ja mausteet keskenään.
- Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Poista kuulat tai herneet leivinpaperin kanssa vuoasta. Ripottele sieni-purjoseos vuokaan ja kaada muna-kerma-juustoseos päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa paras kantarellipiirakka lämpimänä.
Vinkit!
- Piirakan voi leipoa edellisenä päivänä. Se ei pahastu uudelleen lämmittämisestä.
- Västerbotten-juuston lisäksi myös parmesaani tai pecorino sopivat reippaan suolaisina juustoina piirakkaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat