Kahden kesken jouluaattona – suunnittelimme ikimuistoisen juhla-aterian pienelle perheelle
Joulumenu
Kahden kesken jouluaattona – suunnittelimme ikimuistoisen juhla-aterian pienelle perheelle
Pienen perheen tai ystävysten jouluateria on kuin ihana ilta ravintolassa. Alkuruuaksi siikaa tillikastikkeella, pääruuaksi kalkkunaa kirsikoiden kera ja kaiken kruunaa piparinen crème brûlée.
17.11.2023
 |
Kaikkien aikojen Joulu

Alkuruoaksi yrtti-maitoliemessä kypsennettyä siikaa ja tilliöljyä

Tässä on täydellinen kalaruoka joulupöytään! Siikafileet kypsyvät pehmeäksi yrttisessä mausteliemessä, josta saa kätevästi samalla kastikkeen. Kaiken kruunaa herkullinen tilliöljy. Nappaa resepti täältä!

Kuin ravintola-annos! Yrttimaidossa kypsennetty siika kruunaa juhlapöydän.
Pääruoan lisukkeet ja jälkiruoan voi tehdä viimeistelyä vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Pääruuaksi kalkkunaa ja kirsikkakastiketta

Kirsikkakastike kalkkunan seurana on klassinen makupari, syystäkin. Tällä kertaa herkkuateriaa täydentää myös pehmeä kurpitsapyree, joka saa jouluisen makunsa garam masala -mausteseoksesta.

Kalkkunan sisäfileistä saat juhlavan aterian kahdelle. Joulunpunainen kastike keitetään pakastetuista kirsikoista. Kurpitsapyreen keltainen loisto kruunaa aterian. Lisää lautaselle koristeeksi ja salaatiksi keko versoja, esimerkiksi Minis-versoseosta.

Jälkiruuaksi piparinen crème brûlée

Ranskalainen paahtovanukas, eli crème brulée valmistuu yllättävän helposti uunissa. Ja joulupöydässä siinä maistuu tietysti piparkakku. Tästä jälkiruoasta teet helposti myös gluteenittoman version. Löydät piparisen crème brulée -reseptin täältä.

Jouluna klassikkojälkkäri paahtovanukas maistuu tietenkin piparkakuille. Ohjeesta tulee gluteeniton, jos käytät koristelussa gluteenittomia pipareita tai jätät ne pois.
Kommentoi »