Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Joulumenu

Kahden kesken jouluaattona – suunnittelimme ikimuistoisen juhla-aterian pienelle perheelle

Pienen perheen tai ystävysten jouluateria on kuin ihana ilta ravintolassa. Alkuruuaksi siikaa tillikastikkeella, pääruuaksi kalkkunaa kirsikoiden kera ja kaiken kruunaa piparinen crème brûlée.

17.11.2023

Alkuruoaksi yrtti-maitoliemessä kypsennettyä siikaa ja tilliöljyä

Tässä on täydellinen kalaruoka joulupöytään! Siikafileet kypsyvät pehmeäksi yrttisessä mausteliemessä, josta saa kätevästi samalla kastikkeen. Kaiken kruunaa herkullinen tilliöljy. Nappaa resepti täältä!

Yrttimaidossa kypsennetty siika
Kuin ravintola-annos! Yrttimaidossa kypsennetty siika kruunaa juhlapöydän.
Pääruoan lisukkeet ja jälkiruoan voi tehdä viimeistelyä vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Pääruuaksi kalkkunaa ja kirsikkakastiketta

Kirsikkakastike kalkkunan seurana on klassinen makupari, syystäkin. Tällä kertaa herkkuateriaa täydentää myös pehmeä kurpitsapyree, joka saa jouluisen makunsa garam masala -mausteseoksesta.

Kalkkunaa, kirsikkakastiketta ja kurpitsapyree
Kalkkunan sisäfileistä saat juhlavan aterian kahdelle. Joulunpunainen kastike keitetään pakastetuista kirsikoista. Kurpitsapyreen keltainen loisto kruunaa aterian. Lisää lautaselle koristeeksi ja salaatiksi keko versoja, esimerkiksi Minis-versoseosta.

Jälkiruuaksi piparinen crème brûlée

Ranskalainen paahtovanukas, eli crème brulée valmistuu yllättävän helposti uunissa. Ja joulupöydässä siinä maistuu tietysti piparkakku. Tästä jälkiruoasta teet helposti myös gluteenittoman version. Löydät piparisen crème brulée -reseptin täältä.

Piparinen crème brulée
Jouluna klassikkojälkkäri paahtovanukas maistuu tietenkin piparkakuille. Ohjeesta tulee gluteeniton, jos käytät koristelussa gluteenittomia pipareita tai jätät ne pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt