


Piparinen crème brulée – nautiskele piparkakut pehmeän paahtovanukkaan muodossa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ranskalainen paahtovanukas eli crème brulée valmistuu yllättävän helposti uunissa. Jouluna siinä maistuu tietysti piparkakku! Tämän jälkiruoan valmistat helposti myös gluteenittomana. Jälkiruoka on suunniteltu kahdelle, joten se on ihana valinta pieneen juhlaan.
Reseptin ainekset
2 annosta
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
½ tl
jauhettua pomeranssinkuorta
3
keltuaista
2 rkl + 1 rkl
ruokosokeria
Lisäksi
1 rkl
kultaisia koristerakeita
piparkakkuja
Piparinen crème brulée – ohje:
- Mittaa kerma kattilaan. Lisää mausteet. Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia.
- Erottele keltuaiset kulhoon ja vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon 2 rkl sokeria.
- Kaada kermaseos munien joukkoon koko ajan pienellä teholla vatkaten.
- Laita kaksi uuninkestävää annosvuokaa korkeareunaiseen uunivuokaan.
- Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesiraja yltää vanukasvuokien puoliväliin.
- Kypsennä vanukkaita 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä vanukkaat ja säilytä jääkaapissa.
- Juuri ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja paahda pinta kaasupolttimella tai nopeasti uunissa grillivastusten alla niin, että sokeri sulaa karamellisoituneeksi kuoreksi. Koristele koristerakeilla.
Vinkki!
Ohjeesta tulee gluteeniton, jos käytät koristelussa gluteenittomia pipareita tai jätät ne pois. Tarkista myös koristerakeiden gluteenittomuus.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat