0(0)
Piparinen crème brulée – nautiskele piparkakut pehmeän paahtovanukkaan muodossa
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Ranskalainen paahtovanukas eli crème brulée valmistuu yllättävän helposti uunissa. Jouluna siinä maistuu tietysti piparkakku! Tämän jälkiruoan valmistat helposti myös gluteenittomana. Jälkiruoka on suunniteltu kahdelle, joten se on ihana valinta pieneen juhlaan.
15.11.2023
 |
Kaikkien aikojen Joulu
Reseptin ainekset
2 annosta
2 dlkuohukermaa
1 rklvaniljasokeria
1 tlpiparkakkumaustetta
½ tljauhettua pomeranssinkuorta
3keltuaista
2 rkl + 1 rklruokosokeria
Lisäksi
1 rklkultaisia koristerakeita
piparkakkuja

Piparinen crème brulée – ohje:

  1. Mittaa kerma kattilaan. Lisää mausteet. Kiehauta sekoittaen ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia.
  2. Erottele keltuaiset kulhoon ja vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon 2 rkl sokeria.
  3. Kaada kermaseos munien joukkoon koko ajan pienellä teholla vatkaten.
  4. Laita kaksi uuninkestävää annosvuokaa korkeareunaiseen uunivuokaan.
  5. Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesiraja yltää vanukasvuokien puoliväliin.
  6. Kypsennä vanukkaita 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä vanukkaat ja säilytä jääkaapissa.
  7. Juuri ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria ja paahda pinta kaasupolttimella tai nopeasti uunissa grillivastusten alla niin, että sokeri sulaa karamellisoituneeksi kuoreksi. Koristele koristerakeilla.

Vinkki!

Ohjeesta tulee gluteeniton, jos käytät koristelussa gluteenittomia pipareita tai jätät ne pois. Tarkista myös koristerakeiden gluteenittomuus.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.