6 mökkiä, 6 huikeaa muutosta! Katso ennen & jälkeen -kuvat, joissa kellastuneet hirret ja ahtaat nurkat muuttuivat raikkaiksi ja toimiviksi lomaunelmiksi
Rakenna ja remontoi
6 mökkiä, 6 huikeaa muutosta! Katso ennen & jälkeen -kuvat, joissa kellastuneet hirret ja ahtaat nurkat muuttuivat raikkaiksi ja toimiviksi lomaunelmiksi
Kaipaatko inspiraatiota mökkiremonttiin? Esittelemme kuusi huikeaa mökkimuutosta, joissa on heitetty hyvästit kellastuneille pinnoille ja epäkäytännöllisille pohjaratkaisuille.
5.5.2022
 |
Meillä kotona

1. Kellastuneen hirsimökin raikastusremontti

1960-luvun hirsimökin pinnat olivat kellastuneet reilusti vuosien saatossa. Pintaremontissa seinät, katto ja lattia saivat raikastavan käsittelyn. Maalivalinnat tehtiin siten, että hirren hengittävyys ei kärsinyt. Huikea muutos maksoi vain vajaa 1800 euroa. Lue koko juttu hirsimökin remontista!

Takaseinään asennettiin sisustuskiviä ja tilaa avartava valokuvatapetti.

2. Kolmas laajennus toi mökkiin lisätilaa ja kunnollisen keittiön

Alun perin 30-neliöistä mökkiä on laajennettu kolmeen kertaan. Viimeisimmän remontin aikana mökkiin rakennettiin kunnollinen keittiö pikkuruisen keittopisteen tilalle. Vain kodinkoneet ja valaisimet hankittiin uutena, keittiön muu kalustus on tuunattu kierrätystavarasta. Lue lisää mökin laajennusprojektista!

Mökin laajennusosan erottaa lähinnä huopakatteen saumasta ja tuoreemmasta väristä.

3. Pyöröhirsimökin huima muodonmuutos

Perinteinen 1970-luvun pyöröhirsimökki koki valtavan muutoksen laajennuksessa, jossa tila kasvoi 55 neliöstä 110 neliöön. Vanhat rakenteet toimivat pohjana uudelle, modernille mökille. Projektissa siirrettiin ulkoseiniä, nostettiin kattoa toisesta laidasta ja lisättiin ikkunoiden määrää. Lisäksi mökki sai erillisen lisäsiiven. Isosta muutoksesta huolimatta laajennus tuli selvästi halvemmaksi kuin kokonaan uuden mökin rakentaminen. Tutustu tarkemmin mökin muodonmuutokseen!

Muutosten myötä mökin olohuoneesta tuli 15 neliötä aiempaa suurempi.

4. 1970-luvun lautamökin alkuperäiset mäntypinnat uudistettiin hellävaraisesti

Saimaan rannalla sijaitseva huonokuntoinen mökki kaipasi isoa remonttia. Ensin sai lähteä kevyt väliseinä, joka erotti keittiön muusta tilasta. Lautalattiaan sudittiin valoisuutta lisäävä valkoinen pinta, mutta tuvan mäntyseinät ja -katto jätettiin entiselleen. Ratkaisullaan asukkaat halusivat kunnioittaa mökin alkuperäistä tunnelmaa. Lapset saivat uuden mukavan nukkumapaikan, kun perheen isä nikkaroi kerrossängyn vanhan kaappirakennelman tilalle. Kurkista uudistettuun mökkiin!

Lasten ja vanhempien makuusoppeja erottaa pimentävä verho.

5. Rapistunut mökki rempattiin sisältä ja ulkoa tähän päivään

1990-luvun mökki oli ostohetkellä kurja näky: vihreä ulkomaali oli muisto vain, ja sisäpuolen mäntypinnat olivat kellastuneet. Remontin suurin työ oli ulkopintojen puhdistuksessa ja homesuojauksessa. Nyt tumman julkisivun ja vaaleat sisäpinnat saanut mökki huokuu modernia tunnelmaa. Uudistuksen kruunaa suuri terassi. Lue lisää mökin remontista!

Keittiön kaapistot ovat muisto mökin vanhasta ajasta. Kaapit hiottiin ja maalattiin raikkaan näköiseksi.

6. Puupinnoista ja punatiilistä ei luovuttu – paljon muuta meni uusiksi

Tämän mökin tunnelman tekevät puupinnat ja punatiili, ja molemmat säilytettiinkin pääosin alkuperäisessä asussaan. Parvi ja katto sudittiin valkoiseksi, jotta tila tuntuisi aiempaa valoisemmalta. Alakerran lattia hiottiin, vaalennettiin lipeäkäsittelyllä ja viimeisteltiin öljyvahauksella. Alkuperäinen leivinuuni-hellayhdistelmä jouduttiin purkamaan, jotta tilalle saatiin käytännöllisempi keittiö. Kurkkaa mökkiin ja lue lisää rempasta!

Vanhan keittiön tilalla on nyt Ikean kaapistot. Sopiva kokonaisuus saatiin yhdistämällä kahta eri mallistoa.
2 kommenttia