11 × kenkien säilytys kekseliäästi – nämä ideat tekee mieli ottaa käyttöön omassa kodissa!
Eteinen järjestykseen
11 × kenkien säilytys kekseliäästi – nämä ideat tekee mieli ottaa käyttöön omassa kodissa!
Mikä yhdistää vanhaa kalalaatikkoa, retrolipastoa ja A-tikkaita? Niistä kaikista voi tehdä kenkätelineen! Kokosimme oivaltavat ideat kenkien säilytykseen.
Kun tamperelaisessa puutalokodissa astuu ulko-ovesta sisään, vastassa ovat rappuset. Kengille valmistui hauska, tilaa säästävä teline liimapuulevyn paloista.
Retrokaappi voi olla eteisen kaunistus, kuten tässä entiseen postikonttoriin remontoidussa kodissa. Hyllylevyt päällystettiin hyllypaperilla ja takaseinään tehtiin reiät tuuletusta varten.
Jämäkästä pahviputkesta syntyi ilmava kenkäteline, kun putki sahattiin paloiksi. Palat voi liittää toisiinsa vaikka klipseillä. Kevyt teline on helppo siirtää, ja siitä voi sommitella vaikka minkä muotoisen!
Yli satavuotiaaseen navettaan tehdyssä kodissa on hulppeasti säilytystilaa viisihenkisen perheen kengille. Vanhat lattialaudat päätyivät järeäksi kenkähyllyksi. Korkein lokero alimmaisena on omistettu pitkävartisille saappaille ja kumppareille. Samalla idealla voisi hyödyntää myös remontissa yli jääneet uudet laudat.
Lapsiperheen omakotitalon eteinen on sisustettu kirppislöydöillä ja kierrätystavaralla. Lapset saivat oman kenkähyllyn puoliksi sahatusta ja valkoiseksi maalatusta vaihtolavasta.
Tunnelmallisen vanhan talon eteisessä jyrkkä portaikko on kuin kenkiä varten suunniteltu!
Seinään kiinnitetyistä, patinoituneista puulaatikoista tuli oiva kenkäteline. Tossuja ja tennareita voi pinota vaikka lootat täyteen, ja päälle jää tilaa söpölle asetelmalle.
Torpan niukoissa neliöissä säilytystilat on mietitty huolellisesti. Kirpparitikkaille mahtuu kenkäpari jos toinenkin, ja tikkaannokassa on paikka myös olkalaukulle tai parille.
Kun lattia-ala loppuu, seinät otetaan käyttöön. Sisarusten tennarit nostettiin lastenhuoneen katonrajaan odottelemaan kesäkelejä. Seuraa pitävät skeittilaudat ja kypärät.
Entinen maalaiskansakoulu on nyt nuorenparin koti. Vaimon äidin lapsuudenkodista saaduista kalalaatikoista tehtiin näyttävät kenkähyllyt, joissa on tilaa myös saappaille.
Vanhat tikkaat toimittavat kenkätelineen ja tilanjakajan virkaa mökillä Paraisten saaristossa.

Bonusidea: popot kuiviksi kätevästi

Lahtelaisessa omakotitalossa patterin päälle kiinnitettiin rivi puutappeja. Niihin on kätevä ripustaa lasten märät kengät kuivumaan.

Juttua muokattu 6.10.2023 klo 10.50: Päivitetty suurin osa jutun kuvista ja ideoista uusiin. Juttu on julkaistu alun perin 15.6.2017.

9 kommenttia