Esillä vai piilossa? 11 kekseliästä ideaa kenkien säilytykseen
Sisustus
Esillä vai piilossa? 11 kekseliästä ideaa kenkien säilytykseen
Kenkäkaappi on järkevä ja käytännöllinen kaluste, mutta on toki muitakin tapoja panna tossut talteen. Laita kengät laatikkoon tai nosta kannat kattoon!
Julkaistu 14.8.2017
Unelmien Talo&Koti
Puutaloasuntoon kuuluu oma portaikko, jonka kenkäfriikiksi tunnustautuva asukas on ottanut hyötykäyttöön. Nyt koko kenkäkokoelma voi olla esillä rappusilla, ja siitä on helppo napata lähtiessä mieleinen pari jalkaan.
Lapsiperheen omakotitalon eteinen on sisustettu kirppislöydöillä ja kierrätystavaralla. Lapset saivat oman kenkähyllyn puoliksi sahatusta ja valkoiseksi maalatusta vaihtolavasta.
Patinoituneista puulaatikoista tuli hieno kenkäteline lapsiperheen omakotitalon eteiseen. Tossuja ja tennareita voi pinota vaikka lootat täyteen, ja päälle jää tilaa söpölle asetelmalle.
Torpan niukoissa neliöissä säilytystilat on mietittävä huolellisesti. Kirpparitikkaille mahtuu kenkäpari jos toinenkin, ja tikkaannokassa on paikka myös olkalaukulle tai parille.
Omakotitalossa asustaa kekseliäs pariskunta, joka rakastaa värejä ja yllättäviä yhdistelmiä. Heidän eteisessään on kenkätelineenä vanha kelkka. Jos satunnainen kävijä ei tiedä, minne tossunsa riisuisi, kenkäkeiju näyttää paikan. Keltainen kukkatapetti on Pip Studion Chinese Rose.
Kun perheessä on vanhempien lisäksi kolme teini-ikäistä, kenkiä tarvitaan joka lähtöön. Niinpä eteiseen nikkaroitiin arkkupenkki, jossa on tilaa sekä kumppareille että korkkareille. Raot kannen alla pitävät ilmanvaihdon kunnossa.
Tämän kodin kenkäfriikki-äiti rakastaa kauniita kenkiä, joten mitäpä niitä piilottelemaan. Söpöimmät parit nostetaan koreasti esille hatturasioiden ja vanhojen matkalaukkujen päälle. Seinässä kukkivat Tapettitalon juhannusruusut.
Kun lattia-ala loppuu, seinät otetaan käyttöön. Sisarusten tennarit nostettiin lastenhuoneen katonrajaan odottelemaan kuivia kesäkelejä. Seuraa pitävät skeittilaudat ja kypärät.
Puulaatikosta syntyi näppärä säilytin. Tilava laatikko käännettiin kyljelleen ja varustettiin tasoilla, jolloin siitä tuli kenkähylly. Valkoinen maali sitoo sen muuhun sisustukseen.
Entinen maalaiskansakoulu on nyt nuorenparin koti. Vaimon äidin lapsuudenkodista saaduista kalalaatikoista tehtiin näyttävät kenkähyllyt, joissa on tilaa myös saappaille.
Kauniit kengät – tässä tapauksessa aamutossut – tuovat myös silmäniloa. Isän ja tyttären reinot ja ainot on nostettu pikkuhyllylle portaikkoa elävöittämään.

Lue lisää:

2 kommenttia