


Heleän vihreä herkkutahna
Yrttihummus on kasviskokki Elias Pusan vartissa valmis bravuuri – tarjoile paahdetun leivän ja grillattujen kasvisten kera
15 min
Heleän vihreä yrttihummus on ruokafreelancerin ja Hyötykasviyhdistyksen aktiivitoimijan Elias Pusan luottoresepti, joka valmistuu sukkelasti säilötyistä kikherneistä. Vihreään hummukseen käyvät monet yrtit, kuten basilika, persilja ja minttu.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 tlk (380 g)
kikherneitä suolaliemessä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettukuori ja mehu
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tahinia
2 dl
tuoreita yrttejä, kuten lehtipersiljaa, basilikaa ja minttua sekä kevätsipulia
½ tl
juustokuminaa
1 tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
(kikherneiden säilykelientä)
Yrttihummus – ohje:
- Valuta kikherneet siivilässä, säästä liemi. Kuori valkosipuli.
- Pane valkosipuli, sitruunan mehu ja raastettu kuori, rypsiöljy, tahini, yrtit ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon.
- Soseuta tasaiseksi. Lisää kikherneet yrttitahnaan ja soseuta hummus karkeaksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
- Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa, suolaa tai sokeria.
- Tarjoa yrttihummus esimerkiksi paahdetun leivän ja grillattujen kasvisten kanssa. Yrttihummus säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat