


Voileipäkakkusämpylät ovat söpö vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle – täytteessä maistuvat avokado ja punajuurihummus
2 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 50 min
Briossisämpylät muuttuvat värikkäiden täytteiden ja koristeiden kera suloisiksi suolaisiksi leivoksiksi, jotka täytetään kerroksittain kuin täytekakku. Nappaa voileipäkakkusämpylöiden resepti!
Reseptin ainekset
16 kpl
Briossitaikina
100 g
voita
2½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
1½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2
munaa
8 dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
avokadoa
½
lime
2 prk (à 225 g)
punajuurihummusta (esim. Baba)
2 prk (à 150 g)
guacamolea (esim. Pirkka Parhaat)
50 g
versoja
2 dl
punajuurikuutiota tai -pikkelssiä
1 rkl
seesaminsiemeniä (vaaleita ja tummia)
syötäviä kukkia
Voileipäkakkusämpylät – ohje:
- Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola ja käytä konetta, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää munat yksitellen.
- Lisää jauhot taikinaan vähitellen koneen käydessä. Vaivaa taikinaa 10–15 minuuttia.
- Kuutioi voi ja lisää voikuutiot erissä taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia. Anna kohota kulhossa liinan alla noin tunti.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, jaa 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Pane sämpylät pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja kohota puoli tuntia.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Leikkaa sämpylöistä päältä ohut kerros kuorta pois. Leikkaa sämpylät kolmeen osaan täytekakkupohjan tapaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori ja viipaloi avokadot. Purista päälle limen mehua.
- Levitä kunkin sämpylän toiseen väliin hummusta ja toiseen guacamolea sekä versoja. Sipaise päälle vielä toista tahnoista ja koristele avokadoviipaleilla, punajuurikuutioilla, versoilla, kukilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat