Kotivinkki

Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella

48 h 15 min
5
0

Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella

Punajuurigraavilohi ihastuttaa juhlapöydässä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 1 kgkirjolohta
  • 2 rklsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria rouhittuna
  • 1iso punajuuri (noin 250 g)
  • ½ dltuoretta tilliä

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

1. Pese, kuori ja raasta punajuuri. Kuivaa lohen pinta ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Lisää suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohueen häntäpäähän. Sekoita punajuuriraasteeseen tilli ja levitä raaste tasaisesti lohen päälle.

2. Kääri filee folioon ja pakastepussiin ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.

3. Pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet lohen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile punajuurigraavilohi saaristolaisleivän tai hyvien perunoiden kera.

Suosittelemme myös näitä

Limegraavattu lohi

Lohitartar

Paistettu lohi – näin onnistut!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä