


Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella
48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min
Punajuurigraavilohi ihastuttaa juhlapöydässä.
Reseptin ainekset
15 annosta
1 kg
kirjolohta
2 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria rouhittuna
1
iso punajuuri (noin 250 g)
½ dl
tuoretta tilliä
1. Pese, kuori ja raasta punajuuri. Kuivaa lohen pinta ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Lisää suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohueen häntäpäähän. Sekoita punajuuriraasteeseen tilli ja levitä raaste tasaisesti lohen päälle.
2. Kääri filee folioon ja pakastepussiin ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.
3. Pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet lohen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile punajuurigraavilohi saaristolaisleivän tai hyvien perunoiden kera.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat