Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella
48 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
48 h Punajuurigraavilohi ihastuttaa juhlapöydässä.
3.7
Kuvat
Julkaistu 21.6.2017

Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella
Reseptin ainekset (15 annosta)
- 1 kgkirjolohta
- 2 rklsuolaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlvalkopippuria rouhittuna
- 1iso punajuuri (noin 250 g)
- ½ dltuoretta tilliä
1. Pese, kuori ja raasta punajuuri. Kuivaa lohen pinta ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Lisää suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohueen häntäpäähän. Sekoita punajuuriraasteeseen tilli ja levitä raaste tasaisesti lohen päälle.
2. Kääri filee folioon ja pakastepussiin ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.
3. Pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet lohen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile punajuurigraavilohi saaristolaisleivän tai hyvien perunoiden kera.