Kotivinkki

Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella

48 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen48 h
Punajuurigraavilohi ihastuttaa juhlapöydässä.
4.33
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (15 annosta)

  • 1 kgkirjolohta
  • 2 rklsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria rouhittuna
  • 1iso punajuuri (noin 250 g)
  • ½ dltuoretta tilliä
Tulosta

1. Pese, kuori ja raasta punajuuri. Kuivaa lohen pinta ja ripottele päälle sokeria ja suolaa. Lisää suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohueen häntäpäähän. Sekoita punajuuriraasteeseen tilli ja levitä raaste tasaisesti lohen päälle.

2. Kääri filee folioon ja pakastepussiin ja anna maustua viileässä 1–2 vuorokautta.

3. Pyyhi punajuuriraaste sekä ylimääräiset mausteet lohen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile punajuurigraavilohi saaristolaisleivän tai hyvien perunoiden kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.33