Kotivinkki

Paistettu lohi on arki- ja juhlaruokaa parhaimmillaan – näin onnistut lohen paistamisessa

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Lohen paistaminen on nopeaa ja helppoa. Saat paistetusta lohesta taatusti herkullisen, kun paistat kalan oikean kypsyiseksi etkä päästä sitä kuivumaan. Muista myös suola!
GL
LA
MA
MU
SO
4
0
Julkaistu: 28.1.2016


Ainekset (4 annosta)

Paistettu lohi

  • 700–800 glohifileetä
  • noin 1 tlhienoa tai rouhittua meri- tai sormisuolaa
  • pippuria myllystä
  • tilkka rypsiöljyä
  • (voita)
Tulosta

Lohen paistaminen onnistuu näin:

  1. Siisti filee eli nypi siitä ruodot ja leikkaa rasvaisimmat reunat pois. Leikkaa filee neljään palaan.
  2. Lorauta tilkka öljyä kuivalle paistinpannulle tai voitele parilapannu. Kuumenna hyvin kuumaksi. Aseta kaksi kalapalaa pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää hetken kuluttua loput palat. Näin pannu ei jäähdy liikaa.
  3. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Anna kalan kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan 2–3 minuuttia. Näet kalan reunasta, miten kypsyminen etenee.
  4. Käännä palat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiselta puolelta vielä 2–3 minuuttia. Jos haluat, voit jättää kalan sisältä hieman punertavaksi.
  5. Tarjoa paistettu lohi perunasoseen, lohkoperunoiden, pastan ja kermaisen kastikkeen tai mehukkaan risoton kanssa. Aseta tarjolle myös sitruunan lohkoja.

Vinkki!

  • Kalan paistamiseen sopii parhaiten pinnoitettu pannu, mutta lohen paistaminen onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla.
  • Lohen paistamiseen voit käyttää myös voin ja öljyn seosta. Tällöin voi kuohuu ja ruskistuu, jolloin siitä on helpompi havaita, milloin rasva on tarpeeksi kuumaa paistamiseen.
  • Kun kuivaat kalapalat kevyesti talouspaperilla, öljy ei räisky paistettaessa.
Kommentoi »