4(55)
Paistettu lohi on arki- ja juhlaruokaa parhaimmillaan – näin onnistut lohen paistamisessa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Sokeriton
10 min
Lohen paistaminen on nopeaa ja helppoa. Saat paistetusta lohesta taatusti herkullisen, kun paistat kalan oikean kypsyiseksi etkä päästä sitä kuivumaan. Muista myös suola!
28.1.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Paistettu lohi
700–800 glohifileetä
noin 1 tlhienoa tai rouhittua meri- tai sormisuolaa
pippuria myllystä
tilkka rypsiöljyä
(voita)

Lohen paistaminen onnistuu näin:

  1. Siisti filee eli nypi siitä ruodot ja leikkaa rasvaisimmat reunat pois. Leikkaa filee neljään palaan.
  2. Lorauta tilkka öljyä kuivalle paistinpannulle tai voitele parilapannu. Kuumenna hyvin kuumaksi. Aseta kaksi kalapalaa pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää hetken kuluttua loput palat. Näin pannu ei jäähdy liikaa.
  3. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Anna kalan kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan 2–3 minuuttia. Näet kalan reunasta, miten kypsyminen etenee.
  4. Käännä palat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiselta puolelta vielä 2–3 minuuttia. Jos haluat, voit jättää kalan sisältä hieman punertavaksi.
  5. Tarjoa paistettu lohi perunasoseen, lohkoperunoiden, pastan ja kermaisen kastikkeen tai mehukkaan risoton kanssa. Aseta tarjolle myös sitruunan lohkoja.

Vinkki!

  • Kalan paistamiseen sopii parhaiten pinnoitettu pannu, mutta lohen paistaminen onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla.
  • Lohen paistamiseen voit käyttää myös voin ja öljyn seosta. Tällöin voi kuohuu ja ruskistuu, jolloin siitä on helpompi havaita, milloin rasva on tarpeeksi kuumaa paistamiseen.
  • Kun kuivaat kalapalat kevyesti talouspaperilla, öljy ei räisky paistettaessa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.