Kotivinkki

Paistettu lohi – näin onnistut!

10 min
3.5
0

Paistettu lohi – näin onnistut!

Rapeaksi paistettu lohi sopii arkeen ja juhlaan. Näillä ohjeilla saat täydelliset herkkupalat!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700–800 glohifileetä
  • noin 1 tlhienoa tai rouhittua meri- tai sormisuolaa
  • pippuria myllystä
  • tilkka rypsiöljyä

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Siisti filee eli nypi siitä ruodot ja leikkaa rasvaisimmat reunat pois. Leikkaa filee neljään palaan.

2. Lorauta tilkka öljyä kuivalle paistinpannulle tai voitele parilapannu. Kuumenna hyvin kuumaksi. Aseta kaksi kalapalaa pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää hetken kuluttua loput palat. Näin pannu ei jäähdy liikaa.

3. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Anna kalan kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan 2–3 minuuttia. Näet kalan reunasta, miten kypsyminen etenee.

4. Käännä palat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiselta puolelta vielä 2–3 minuuttia. Jos haluat, voit jättää kalan sisältä hieman punertavaksi.

5. Tarjoa paistettu lohi perunasoseen, lohkoperunoiden, pastan ja kermaisen kastikkeen tai mehukkaan risoton kanssa. Aseta tarjolle myös sitruunan lohkoja.

Näistä voi olla lisäapua

  • Kalan paistamiseen sopii parhaiten pinnoitettu pannu, mutta se onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla.
  • Paistamiseen voit käyttää myös voin ja öljyn seosta. Tällöin voi kuohuu ja ruskistuu, jolloin siitä on helpompi havaita, milloin rasva on tarpeeksi kuumaa paistamiseen.

  • Kun kuivaat kalapalat kevyesti talouspaperilla, öljy ei räisky paistettaessa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä