Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Limegraavattu lohi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Limenmehu graavaa kalan raikkaan hapokkaaksi. Lohen sijaan voit käyttää myös ruodotonta siikaa.

30.9.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
ruodotonta lohifileetä
2 dl
limenmehua
2 rkl
vaahterasiirappia, tai juoksevaa hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1-2 tl
merisuolaa
1/4 tl
mustapippuria

1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vieri viereen isoon astiaan, esimerkiksi puhtaalle uunipellille. Valuta viipaleiden päälle limenmehu, vaahterasiirappi, oliiviöljy ja mausteet. Viipaleiden tulisi lähes peittyä mehuun.

2. Nosta pelti jääkaappiin ja anna viipaleiden maustua noin tunti. Heiluttele peltiä välillä, niin että mehu levittyy tasaisesti kalalle.

3. Nosta lohiviipaleet mehusta ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Aseta viipaleet tarjoilulautaselle.

4. Ripottele päälle roseepippuria ja tuoretta timjamia.

Tarjoa raikas limegraavattu lohi joulun alkupalapöydässä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt