Limegraavattu lohi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Limenmehu graavaa kalan raikkaan hapokkaaksi. Lohen sijaan voit käyttää myös ruodotonta siikaa.

Reseptin ainekset 4 annosta
400 gruodotonta lohifileetä
2 dllimenmehua
2 rklvaahterasiirappia, tai juoksevaa hunajaa
2 rkloliiviöljyä
1-2 tlmerisuolaa
1/4 tlmustapippuria
1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vieri viereen isoon astiaan, esimerkiksi puhtaalle uunipellille. Valuta viipaleiden päälle limenmehu, vaahterasiirappi, oliiviöljy ja mausteet. Viipaleiden tulisi lähes peittyä mehuun.
2. Nosta pelti jääkaappiin ja anna viipaleiden maustua noin tunti. Heiluttele peltiä välillä, niin että mehu levittyy tasaisesti kalalle.
3. Nosta lohiviipaleet mehusta ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Aseta viipaleet tarjoilulautaselle.
4. Ripottele päälle roseepippuria ja tuoretta timjamia.
Tarjoa raikas limegraavattu lohi joulun alkupalapöydässä.